Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εγκατέλειψε την Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον – Στηρίζει Λιζ Τρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιραστείτε το

Την “ένθερμη υποστήριξή” του προς την διάδοχό του Λιζ Τρας εξέφρασε ο Μπόρις Τζόνσον κατά την τελευταία του ομιλία ως πρωθυπουργός της Βρετανίας. Θα προσφέρω στην κυβέρνηση αυτή την πιο ισχυρή υποστήριξή μου“, δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, προτού μεταβεί στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας για να υποβάλει επισήμως την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Θα στηρίξω την Λιζ Τρας και την κυβέρνησή της σε κάθε της βήμα“, σημείωσε ο Τζόνσον.

Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι η διάδοχός του, η Λιζ Τρας, θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους πολίτες να αντεπεξέλθουν στις ραγδαία αυξανόμενες τιμές της ενέργειας.

“Και γνωρίζω ότι η Λιζ Τρας και αυτή η συμπονετική Συντηρητική κυβέρνηση θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οδηγήσουμε τους πολίτες στην έξοδο από αυτή την κρίση και αυτή η χώρα θα το αντέξει και θα κερδίσουμε”, συνέχισε.

“Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για την οικονομία. Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τις οικογένειες σε όλη τη χώρα. Μπορούμε να το ξεπεράσουμε και θα το κάνουμε, θα βγούμε από αυτό πιο δυνατοί”, κατέληξε.

Ο επίσημος πρωθυπουργικός λογαριασμός στο Twitter έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από τις τελευταίες στιγμές του Μπόρις Τζόνσον στο ν. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, λίγο πριν εκφωνήσει την ομιλία του.

Σήμερα, η Λιζ Τρας θα επισκεφτεί την βασίλισα Ελισάβετ προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Μπάλμοραλ στην Σκωτία και όχι στο Μπάκινγχαμ, καθώς η Ελισάβετ παραμένει εκεί για λόγους υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.