Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

ΕΕ: Κοινός φορτιστής για όλες τις συσκευές μέχρι το 2024

Μοιραστείτε το

Σε συμφωνία κατέληξαν σήμερα τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κοινό φορτιστή κινητών τηλεφώνων τάμπλετ και καμερών.

Πρόκειται για παγκόσμια «πρωτιά» και ήρθε αφού οι εταιρείες απέτυχαν να συμφωνήσουν σε μια κοινή λύση, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει να υπάρχει μόνο μία θύρα φόρτισης πριν από περισσότερο από δέκα χρόνια.

«Μέχρι το φθινόπωρο του 2024, το USB Type-C θα γίνει η κοινή θύρα φόρτισης για όλα τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet και τις κάμερες στην Ε.Ε.», ανέφερε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από την απόφαση πλήττεται η Apple που θα πρέπει έως το 2024 να αλλάξει την υποδοχή στα iPhone της, που πωλούνται στην Ευρώπη. Οι χρήστες iPhone παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν διαφορετικούς φορτιστές για τις συσκευές τους.
Οι μισοί από τους φορτιστές που πωλήθηκαν για κινητά τηλέφωνα το 2018 είχαν υποδοχή USB micro-B, ενώ το 29% είχε υποδοχή USB-C και το 21% υποδοχή Lightning, σύμφωνα με μελέτη της Επιτροπής του 2019.

«Η συμφωνία που καταλήξαμε σήμερα το πρωί θα αποφέρει εξοικονόμηση περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ στους καταναλωτές», δήλωσε ο επικεφαλής του κλάδου της Ε.Ε, Τιερί Μπρετόν.

«Θα επιτρέψει επίσης να αναδυθούν και να ωριμάσουν νέες τεχνολογίες, όπως η ασύρματη φόρτιση, χωρίς να αφήνει την καινοτομία να γίνει πηγή κατακερματισμού της αγοράς και ταλαιπωρίας των καταναλωτών», είπε.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • ΕΕ

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.