«Εχθρική ενέργεια» το λοκάρισμα από τους ελληνικούς S-300 επιμένει ο Ερντογάν

Επιμένει σε πολύ υψηλούς τόνους κατά της Ελλάδας ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας το ζήτημα της δήθεν παρενόχλησης -δηλαδή τον εγκλωβισμό- τουρκικών μαχητικών από τους S-300, περιστατικό που κατά την Τουρκία συνέβη προ ημερών στο Αιγαίο.

Η ομιλία του Τούρκου προέδρου δόθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από την «Ημέρα της Νίκης» έναντι των ελληνικών στρατευμάτων στον πόλεμο του 1919-1922. Την ίδια αφορμή είχε και για τις δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα, στις οποίες ο Ταγίπ Ερντογάν έλεγε ότι «οι Έλληνες είναι το ίδιο ποταποί όπως και όταν έκαιγαν τις πόλεις μας πριν 100 χρόνια».

Πρόσθεσε στην ομιλία του ότι η Ελλάδα προκάλεσε το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους της, όχι όμως και την Τουρκία, εγκλωβίζοντας με τα ελληνικά συστήματα αεράμυνας τουρκικά αεροσκάφη τα οποία ήταν σε ΝΑΤΟϊκή αναγνωριστική αποστολή.

Εξέφρασε ακόμη την περιέργειά του για το «πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ» σε αυτό το λοκάρισμα από την ελληνική πλευρά.

Ο Τούρκος πρόεδρος κλιμάκωσε τη ρητορική του κατά της χώρας μας λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι πολιτικός, οικονομικός ή στρατιωτικός μας ισοδύναμος ή συνομιλητής μας».

Εκθείασε δε και την τουρκική αμυντική βιομηχανία λέγοντας ότι η Τουρκία μπορεί να παράγει κάθε οπλικό σύστημα που αρνούνται άλλες χώρες να παραχωρήσουν, επικρίνοντας τις ΗΠΑ για το μπλοκάρισμα στην πώληση των μαχητικών F-35 λόγω της αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή