Τρίτη, 14 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δολοφονία Τάιρ Νίκολς: Απολύθηκαν και τρεις υπάλληλοι της Πυροσβεστικής του Μέμφις

Μοιραστείτε το

Τρεις υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Μέμφις του Τενεσί απολύθηκαν, εν μέσω έρευνας για τη δολοφονία του Τάιρ Νίκολς από αστυνομικούς, η οποία έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι δύο νοσηλευτές επείγουσας ιατρικής βοήθειας και ένας οδηγός που ανταποκρίθηκαν στο συμβάν και έφτασαν στο σημείο, δεν παρείχαν στον κ. Νίκολς επαρκή φροντίδα.

«Η έρευνά μας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι υπάλληλοι ανταποκρίθηκαν με βάση την αρχική φύση της κλήσης (για άτομο που ψέκασαν με σπρέι πιπεριού) και τις πληροφορίες που τους είπαν στο σημείο και απέτυχαν να πραγματοποιήσουν επαρκή αξιολόγηση του ασθενή κ. Νίκολς», ανέφεραν οι αξιωματούχοι του Μέμφις.

Και οι τρεις παραβίασαν πολλές πολιτικές του τμήματος, δήλωσε η επικεφαλής του πυροσβεστικού τμήματος του Μέμφις Τζίνα Σουίτ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Οι ενέργειες ή οι αδράνειές τους στη σκηνή εκείνο το βράδυ δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Μέμφις», συμπλήρωσε η ίδια.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι δύο νοσηλευτές, ο Λονγκ και ο Σάντριτζ ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση για ένα άτομο που έπεσε με σπρέι πιπεριού και έφτασαν στο σημείο στις 20:41, -10 λεπτά μετά το τηλεφώνημα που έλαβαν- για να βρουν τον κ. Νίκολς δεμένο με χειροπέδες στο έδαφος ακουμπισμένο σε ένα αστυνομικό όχημα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ζήτησαν ασθενοφόρο. Το ασθενοφόρο εστάλη στις 20:46, έφτασε στο σημείο στις 20:55 και ο κ. Νίκολς εισήχθη στο νοσοκομείο στις 21:08, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Αδιανόητη βία

Ο 29χρονος Τάιρ Νίκολς δέχτηκε αδιανόητη βία κατά τη διάρκεια της σύλληψής του την 7η Ιανουαρίου, παρότι σε κανένα από τα βίντεο δεν φαίνεται να αντιστέκεται στις αστυνομικές δυνάμεις.

Τον γρονθοκόπησαν, τον κλωτσούσαν και τον χτυπούσαν με ρόπαλο αφού τον σταμάτησαν για υποτιθέμενη τροχαία παράβαση. Πέντε αστυνομικοί έχουν απολυθεί και κατηγορούνται για φόνο. Όπως προέκυψε τη Δευτέρα, άλλοι δύο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ο ίδιος παρακαλούσε τους αστυνομικούς να τον αφήσουν να πάει στο σπίτι του, που ήταν μερικά μόλις μέτρα από το σημείο όπου τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί.

Η «απάντηση» ήταν κλωτσιές, μπουνιές και σπρέι πιπεριού.

Μετά από τα χτυπήματα που δέχτηκε, οι αστυνομικοί αγνοούσαν τον 29χρονο, ο οποίος κειτόταν ακίνητος. Τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα προέρχονται από κάμερες που φορούσαν οι αστυνομικοί αλλά και κάμερα ασφαλείας των Αρχών, που βρισκόταν τοποθετημένη σε στύλο.

Αυτό που έχει σοκάρει περισσότερο την αμερικανική κοινωνία, όμως, είναι το γεγονός ότι ο άτυχος Τάιρ Νίκολς δολοφονήθηκε από μαύρους αστυνομικούς.

Η δήλωση της μητέρας του Νίκολς, RowVaughn Wells, ήταν χαρακτηριστική: «Θέλω να πω στους πέντε αστυνομικούς που δολοφόνησαν το γιο μου, ότι ντροπιάσατε και τις δικές σας οικογένειες».

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με καθυστέρηση και υπέκυψε στα τραύματά του τρεις ημέρες αργότερα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.