Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ έστειλαν επιστολή στον Biden για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

«Καλούμε την κυβέρνησή σας και όλους τους παγκόσμιους ηγέτες να τιμήσουν τις ζωές στους Αγίους Τόπους και να ζητήσουν την κατάπαυση του πυρός» τονίζουν οι καλλιτέχνες στην επιστολή τους

Μοιραστείτε το

Εκατοντάδες διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ υπέγραψαν επιστολή με την οποία προτρέπουν τον Πρόεδρο Biden να πιέσει για άμεση αποκλιμάκωση και κατάπαυση του πυρός, καθώς η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα.

Η επιστολή δημιουργήθηκε από μια ομάδα διασημοτήτων του Χόλιγουντ που αυτοαποκαλείται Artists4Ceasefire και μέχρι στιγμής την έχουν υπογράψει κορυφαίοι καλλιτέχνες όπως η Cate Blanchett, η America Ferrera, ο Bassem Youssef, ο Jon Stewart, η Dua Lipa, ο Hasan Minhaj, ο Oscar Isaac και ο Michael Stipe.

«Καλούμε την κυβέρνησή σας και όλους τους παγκόσμιους ηγέτες να τιμήσουν τις ζωές στους Αγίους Τόπους και να ζητήσουν -και να διευκολύνουν- την κατάπαυση του πυρός, χωρίς καθυστέρηση, τον τερματισμό των βομβαρδισμών στη Γάζα και την ασφαλή απελευθέρωση των ομήρων», αναφέρεται στην επιστολή, η οποία συνεχίζει: «Οι μισοί από τα δύο εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας είναι παιδιά και πάνω από τα δύο τρίτα είναι πρόσφυγες και οι απόγονοί τους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να να φτάσει σε αυτούς».

«Αρνούμαστε να πούμε στις επόμενες γενιές την ιστορία της σιωπής μας, ότι στεκόμασταν και δεν κάναμε τίποτα. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Martin Griffiths, ‘η ιστορία παρακολουθεί’» αναφέρουν, επίσης, στην επιστολή τους.

Ορισμένοι υπογράφοντες, όπως η Ferrera, έχουν επίσης μοιραστεί τις απόψεις τους σχετικά με τη σύγκρουση σε άλλα φόρουμ. Μιλώντας στην απονομή βραβείων που βρέθηκε, η ηθοποιός των Barbie και How to Train Your Dragon ζήτησε να τερματιστεί η σύγκρουση και οι γυναίκες και τα παιδιά να «ζήσουν ειρηνικά».

«Οι αδελφές μας δεν είναι ασφαλείς», δήλωσε η Ferrera. «Όπως όλοι σας, η καρδιά μου είναι ραγισμένη και βαριά από τα όσα υπομένουν οι αδελφές μας σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα. Και ενώ εμείς καθόμαστε εδώ απόψε και γιορτάζουμε, οι αδελφές μας και οι οικογένειές τους στη Γάζα και στο Ισραήλ ζουν μέσα στη φρίκη. Η κτηνωδία της τρομοκρατίας και του πολέμου εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Ολόκληρες οικογένειες έχουν εξαφανιστεί και συνεχίζουν να εξαφανίζονται».

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την επιστολή τους:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alyssa Milano (@milano_alyssa)

 

Εκατοντάδες διασημότητες, όπως οι ηθοποιοί Gal Gadot, Michael Douglas και Jerry Seinfeld, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή υποστήριξης του Ισραήλ που δημοσιεύθηκε στις 12 Οκτωβρίου. Η προσπάθεια αυτή, που οργανώθηκε από τη Δημιουργική Κοινότητα για την Ειρήνη, που αυτοχαρακτηρίζεται ως «μη κερδοσκοπική οργάνωση της βιομηχανίας του θεάματος», αναφέρει ότι αποστολή της είναι «να προωθήσει τις τέχνες ως γέφυρα προς την ειρήνη, να ενημερώσει για τον αυξανόμενο αντισημιτισμό στη βιομηχανία του θεάματος και να κινητοποιήσει την υποστήριξη ενάντια στο πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ».

Η κυβέρνηση Biden δεν έχει μέχρι στιγμής εκδώσει καμία δημόσια δήλωση ως απάντηση σε αυτή ή σε οποιαδήποτε άλλη επιστολή που να μοιράζεται τις απόψεις των διασημοτήτων σχετικά με τη σύγκρουση.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.