Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ ξεκίνησε η Αργεντινή – Αποκάλυψη Bloomberg

Η Αργεντινή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σύμφωνα με το πρακτορείο.

Μοιραστείτε το

Νέο πρόγραμμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται να διαπραγματεύεται η Αργεντινή με στόχο να επιταχύνει την έξοδό της από τα capital controls, μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με την πηγή αυτό το ΔΝΤ πιέζει την Αργεντινή να αφήσει το νόμισμά της να υποτιμηθεί γρηγορότερα και να διατηρήσει τα επιτόκια πάνω από τον πληθωρισμό, που τρέχει επί του παρόντος με ρυθμό περί στο 250%.

Το πρακτορείο επικαλείται στο δημοσιευμα του ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Μία ώρα αργότερα, ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής Λουίς Καπούτο διέψευσε ότι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα δανείου, απορρίπτοντας ως «λανθασμένη» την πληροφορία του πρακτορειου.

«Το ΔΝΤ μπορεί να διερευνά ένα νέο πρόγραμμα, αλλά δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα αυτή τη στιγμή», έγραψε ο Καπούτο σε ανάρτησή του στο Χ, απαντώντας στο δημοσίευμα που επικαλείτο κυβερνητική πηγή.

Σημειώνεται πως ήδη η Αργεντινή είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΔΝΤ, με ένα υφιστάμενο δανειακό πρόγραμμα 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το πρόγραμμα αυτό εκτροχιάστηκε πέρυσι εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού και του συνεχώς διευρυμένου δημοσιονομικού ελλείμματος.

Αργεντινή και ΔΝΤ φέρονται να αναζητούν ήδη τρόπους πώς να ανανεώσουν την τρέχουσα συμφωνία τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.