Χιλή: Τέσσερις νεκροί και 17 τραυματίες από έκρηξη βυτιοφόρου στο Σαντιάγο
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα βυτιοφόρο που μετέφερε υγροποιημένο αέριο ανατράπηκε και εξερράγη στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Άλλοι 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο οδηγός του βυτιοφόρου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε.
🇨🇱Una fuerte explosión de un camión que transportaba gas licuado dejó al menos tres personas fallecidas y diez heridas en la comuna de Renca, al norte de la Región Metropolitana de Santiago, Chile.
De acuerdo con información oficial, el conductor perdió el control del vehículo… pic.twitter.com/VmYndrx1qU
— El Horizonte (@ElHorizontemx) February 19, 2026
Σύμφωνα με τις αρχές, ο οδηγός είναι μεταξύ των νεκρών.
Η εισαγγελία ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος. Το βυτιοφόρο ανήκε στην τοπική εταιρεία φυσικού αερίου Gasco, η οποία δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του πρακτορείου Reuters για κάποιο σχόλιο.
Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες να υψώνονται από το σημείο, στην κοινότητα Ρένκα, στα βόρεια προάστια του Σαντιάγο, κοντά σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο και μια βιομηχανική περιοχή.
Al menos 3 muertos y 17 heridos deja la explosión de un vehículo que transportaba gas líquido, en la región metropolitana de la ciudad de Santiago, capital de #Chile, reportan medios locales pic.twitter.com/XKF1BEZhRv
— David de la Paz 戴维 (@daviddelapaz) February 19, 2026
Η έκρηξη έγινε αισθητή σε ακτίνα 150-200 μέτρων και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν τουλάχιστον 50 οχήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική.
Ο πρόεδρος της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς είπε ότι συντρίμμια έπεσαν σε τρεις επιχειρήσεις, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.
Σύμφωνα με τον Κλαούντιο Ορέγο, τον κυβερνήτη της μητροπολιτικής περιοχής του Σαντιάγο, πέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο ένας «έχει εγκαύματα στο 100% του σώματός του και κινδυνεύει να πεθάνει άμεσα», είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης