Χέγκσεθ: Οι ΗΠΑ ζητούν αυξημένη συμβολή του ΝΑΤΟ στον εξοπλισμό της Ουκρανίας

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) αναμένουν από τις χώρες να επενδύσουν περισσότερο στην πρωτοβουλία εξοπλισμού για την Ουκρανία, γνωστή ως Λίστα Προτεραιοποιημένων Απαιτήσεων για την Ουκρανία (PURL), καθώς οι υπουργοί Άμυνας της Συμμαχίας συγκεντρώθηκαν στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για μια συνεδρίαση.
Οι ΗΠΑ αναμένουν από τους εταίρους τους να ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους δυνατότητες και την ισχύ πυρός, δήλωσε στους δημοσιογράφους.
«Έχεις ειρήνη όταν είσαι ισχυρός, όχι όταν χρησιμοποιείς δυνατά λόγια ή κουνάς το δάχτυλο. Την έχεις όταν διαθέτεις ισχυρές και πραγματικές δυνατότητες που οι αντίπαλοι σέβονται. Και πιστεύω ότι αυτό κάνει το ΝΑΤΟ. Πιστεύω ότι αυτό είναι η πρωτοβουλία PURL», δήλωσε ο Χέγκσεθ.
«Έτσι, η προσδοκία μας σήμερα είναι ότι περισσότερες χώρες θα δωρίσουν ακόμη περισσότερα, ότι θα αγοράσουν ακόμη περισσότερα για να τα προσφέρουν στην Ουκρανία, ώστε να οδηγήσουμε αυτή τη σύγκρουση σε μια ειρηνική κατάληξη.»
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης