Αργεντινή: “Σανίδα σωτηρίας” 20 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ εν όψει κρίσιμων εκλογών για τον Μιλέι

Η Αργεντινή υπέγραψε συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων (swap line) ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ, σε μία κίνηση στήριξης προς τον πρόεδρο Χαβιέρ Μιλέι πριν τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος πακέτου διάσωσης που ετοίμασε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ, ενώ παράλληλα οι ΗΠΑ αγοράζουν πέσος στην αγορά. Παρά τις προσπάθειες αυτές, το πέσο συνεχίζει να υποχωρεί σημαντικά.

Ο Μιλέι έχει δεσμευτεί για αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, ωστόσο η πολιτική κατάσταση παραμένει εύθραυστη, με την εκλογική μάχη να παίζει καθοριστικό ρόλο για τη χρηματοδοτική βοήθεια. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε υπέρ της στήριξης του Μιλέι, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο πρόεδρος Μιλέι χρειάζεται ισχυρή εκλογική παρουσία για να προωθήσει το πρόγραμμα λιτότητας και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, μετά από μια σημαντική ήττα στις τοπικές εκλογές και σειρά σκανδάλων που έχουν πλήξει τη δημοτικότητά του. Παράλληλα, ο πληθωρισμός και η μείωση επιδοτήσεων αυξάνουν το κόστος ζωής και την κοινωνική δυσαρέσκεια.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή