Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Άραβες πανηγυρίζουν για την επίθεση της Χαμάς κατά των Ισραηλινών στην Κύπρο

Η κυπριακή αστυνομία λαμβάνει μέτρα φρούρησης στην πρεσβεία του Ισραήλ και σε επιχειρήσεις ισραηλινών συμφερόντων

Μοιραστείτε το

Παλαιστίνιοι και άλλοι Άραβες που βρίσκονται στην Κύπρο ως αιτητές πολιτικού ασύλου ή πολιτικοί πρόσφυγες, έστησαν πανηγύρι, στις Φοινικούδες το απόγευμα της Τρίτης, μοιράζοντας ακόμα και γλυκά στους περαστικούς, για την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την σφαγή εκατοντάδων αθώων πολιτών.

Δείτε βίντεο:

Είναι άγνωστο πόσοι Παλαιστίνιοι βρίσκονται στη Κύπρο, αλλά υπάρχει μεγάλη αραβική κοινότητα με τη πλειοψηφία τους να είναι Σύροι που απέκτησαν καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άνδρες, νεαρής ηλικίας που τηρούν τις μουσουλμανικές παραδόσεις, γεμίζοντας κάθε Παρασκευή τα μουσουλμανικά τεμένη στην ελεύθερη Κύπρο.

Στην Κύπρο υπάρχει σημαντική εβραϊκή κοινότητα και οι φόβοι για πιθανά επεισόδια είναι ορατοί. Πάντως η κυπριακή αστυνομία λαμβάνει μέτρα φρούρησης στην πρεσβεία του Ισραήλ και σε επιχειρήσεις ισραηλινών συμφερόντων.

Η Κυπριακή Δημοκρατία καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τις βιαιότητες της Χαμάς, εκφράζοντας πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη στο Ισραήλ. Από χθες, η σημαία του Ισραήλ είναι αναρτημένη έξω από το κτήριο του κυπριακού υπουργείου εξωτερικών, ενώ το κτήριο του μεγαλύτερου κόμματος της Κύπρου, του ΔΗΣΥ, φωταγωγήθηκε στα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.