Από κατολίσθηση προκλήθηκε ο εκτροχιασμός τρένου στη Γερμανία αφήνοντας τρεις νεκρούς

Ερευνητές πιστεύουν ότι μια κατολίσθηση λόγω έντονων βροχοπτώσεων, πιθανότατα προκάλεσε τον εκτροχιασμό ενός περιφερειακού τρένου στη νότια Γερμανία, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 41.
Περισσότερα από 100 άτομα επέβαιναν στο τρένο της Deutsche Bahn όταν τουλάχιστον δύο βαγόνια εκτροχιάστηκαν το βράδυ της Κυριακής 27/7 σε μια δασώδη περιοχή κοντά στο Riedlingen, περίπου 158 χιλιόμετρα δυτικά του Μονάχου.
Ο οδηγός του τρένου, ένας άλλος υπάλληλος και ένας επιβάτης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία νωρίς το πρωί της Δευτέρας 28/7. Μερικοί από τους 41 τραυματίες υπέστησαν σοβαρά τραύματα.
Η αστυνομία ανέφερε ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή προκάλεσαν την υπερχείλιση ενός φρεατίου αποχέτευσης, προκαλώντας πιθανώς την κατολίσθηση ενός αναχώματος όπου συνέβη ο εκτροχιασμός.
Δεν υπήρχαν ενδείξεις εξωτερικής επίδρασης που θα μπορούσε να προκαλέσει τον εκτροχιασμό, σύμφωνα με την αστυνομία.
Σχετικά Άρθρα
28/07/2025 - 20:37
Δείτε επίσης