Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αντιπολεμική διαδήλωση στη Γερμανία: «Όχι όπλα στην Ουκρανία»

Αντιπολεμική διαδήλωση στη Γερμανία: Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, στο κέντρο του Βερολίνου, για να διαμαρτυρηθούν κατά της παροχής περισσότερων όπλων στην Ουκρανία.

Μοιραστείτε το

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν, το Σάββατο, σε αντιπολεμική διαδήλωση στο κέντρο του Βερολίνου, στη Γερμανία, για να διαμαρτυρηθούν κατά της παροχής περισσότερων όπλων στην Ουκρανία.

Οι διαδηλωτές προτρέπουν τη γερμανική κυβέρνηση να αποκλιμακώσει την κρίση, ανοίγοντας τον δρόμο για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον «Guardian», η Αστυνομία του Βερολίνου εκτίμησε ότι 13.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση για την ειρήνη, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι συμμετείχαν έως και 50.000 άτομα.

Αντιπολεμικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Κατά την ομιλία της στη διαδήλωση, μια από τις διοργανώτριες μίλησε για «την έναρξη μιας πρωτοβουλίας πολιτών» και για «έναυσμα για ένα νέο, ισχυρό κίνημα ειρήνης στη Γερμανία».

Ανέφερε ότι οι διαδηλωτές ενώθηκαν από το γεγονός ότι δεν αισθάνονται να εκπροσωπούνται από την κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς και της υπουργού Εξωτερικών του, Ανναλένα Μπέρμποκ, λόγω της απόφασής τους να προμηθεύσουν την Ουκρανία με όπλα.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Κράνη σήμερα, τανκς αύριο, μεθαύριο οι γιοι σας», αναφερόμενοι στον τρόπο με τον οποίο η γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού αύξησε τη στρατιωτική της υποστήριξη προς το Κίεβο, αρχικά δωρίζοντας 5.000 κράνη και πρόσφατα συμφωνώντας να στείλει γερμανικά άρματα μάχης Leopard II.

Άλλα πανό έγραφαν: «Διπλωμάτες αντί για χειροβομβίδες», «Σταματήστε τους σκοτωμούς» και «Όχι ο δικός μου πόλεμος, όχι η κυβέρνησή μου». Πάντως, σε άλλες κοντινές διαδηλώσεις εκδηλώθηκε συμπάθεια για την Ουκρανία, με πανό που έγραφαν: «Σταματήστε τον πόλεμο του Πούτιν» και «Βοηθήστε την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Ομάδα Ουκρανών, τυλιγμένων με τη σημαία της χώρας τους έξω από την κοντινή ρωσική πρεσβεία, κρατούσε αφίσες και φώναζε συνθήματα, όπως: «Η μη παράδοση όπλων στην Ουκρανία ισοδυναμεί με υποστήριξη γενοκτονίας».

Ο Ρομάν Οβέρκο από την ουκρανική πόλη του Λβιβ, που ζει τώρα στο Βερολίνο, δήλωσε: «Η ιδέα της διαπραγμάτευσης είναι αφελής. Πώς διαπραγματεύεσαι με τέτοιους εχθρούς της ανθρωπότητας; Δεν μπορείς να τους μιλήσεις σαν φυσιολογικοί άνθρωποι. Ο Πούτιν είναι ένας δεύτερος Χίτλερ».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.