Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλβανία – Η.Β: Ενίσχυση συνεργασίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος

Μοιραστείτε το

Στο πλαίσιο του 51ου Περιφερειακού Συνεδρίου της INTERPOL για την Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, ο γενικός διευθυντής της Κρατικής Αστυνομίας,  Muhamet Rrumbullaku, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Tom Dowdall, Αναπληρωτή Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος (NCA), του Ηνωμένου Βασιλείου, για να επιβεβαιώσει την κοινή δέσμευση κατά του εγκλήματος.

Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε ότι η άριστη και παραγωγική συνεργασία της Κρατικής Αστυνομίας της  Αλβανίας  και  Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης του Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου σε πολλούς τομείς έχει δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Και οι δύο διευθυντές συμφώνησαν ότι αυτή η συνεργασία  πρέπει να εντατικοποιηθεί για να επιφέρει καίρια πλήγματα κατά του εγκλήματος γενικά και ειδικότερα του οργανωμένου.

Ο γενικός διευθυντής της κρατικής αστυνομίας και ο αναπληρωτής διευθυντής της NCA, εκτίμησαν τη σημασία της ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών και του διμερούς και πολυμερούς συντονισμού για τη διακοπή της δραστηριότητας εγκληματικών δικτύων, που βλάπτουν τη δημόσια ασφάλεια και των δύο χωρών.

Η αντιπροσωπεία της NCA ευχαρίστησε την Αλβανία και την Κρατική Αστυνομία για τη διοργάνωση του 51ου Περιφερειακού Συνεδρίου της INTERPOL για την Ευρώπη.

Πηγή: ATSH

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.