Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αυστηροποιείται το lockdown στη Σαγκάη

Μοιραστείτε το

Αυστηροποιείται το lockdown στη Σαγκάη. Με βάση τη σκληροπυρηνική πολιτική, που υιοθετήθηκε, πολίτες με αρνητικό τεστ μπορεί να τεθούν σε καραντίνα, εάν υπάρχει επιβεβαιώμένο κρούσμα στην πολυκατοικία τους.

Σε πολλά σημεία της πόλης, ολόκληρες πολυκατοικίες έχουν θεωρηθεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, με τους ενοίκους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να τεθούν σε καραντίνα λόγω ενός θετικού κρούσματος.

 

Ένα βίντεο που έχει γίνει viral δείχνει τους κατοίκους να μαλώνουν με αστυνομικούς που έφτασαν στις πόρτες τους με στολές προστασίας για να τους μεταφέρουν σε καραντίνα αφού κάποιος άλλος στον όροφό τους είχε βρεθεί θετικός.

«Από εδώ και στο εξής, οι άνθρωποι που μένουν στον ίδιο όροφο με κάποιο κρούσμα πρέπει να μπαίνουν σε ​​καραντίνα», λέει στο βίντεο ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες γειτονιές έχουν επιβάλει τις λεγόμενες «περιόδους σιωπής», που διαρκούν δύο ή τρεις ημέρες, κατά τις οποίες οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σε αυτούς τους κατοίκους έχει επίσης απαγορευτεί προσωρινά να παραγγέλνουν είδη παντοπωλείου και καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να ανανεώνονται οι φόβοι για έλλειψη τροφίμων.

Η Σανγκάη βρίσκεται σε «κρίσιμη στιγμή» για τον έλεγχο της επιδημίας

Η κλιμάκωση έρχεται έπειτα από προσωπική παρέμβαση του Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος την Πέμπτη κατέστησε σαφές ότι δεν θα ανεχτεί «πράξεις που διαστρεβλώνουν, αμφισβητούν ή αρνούνται τις πολιτικές πρόληψης της επιδημίας στη χώρα».

Ο Σι ζήτησε επίσης από τους αξιωματούχους να επιδείξουν «βαθιά, πλήρη και ολοκληρωμένη κατανόηση» της πολιτικής και τους προειδοποίησε για τυχόν «ανεπαρκή συνειδητοποίηση, προετοιμασία και εργασία» για την εφαρμογή της.

Ώρες μετά την ομιλία του Σι, η δημοτική επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σαγκάης συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης για να μελετήσει τις νέες οδηγίες, ενώ σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, η δημοτική επιτροπή υγείας είπε ότι η πόλη βρίσκεται σε μια «κρίσιμη στιγμή» για τον έλεγχο της επιδημίας

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.