Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ζαχαροπλαστείο φτιάχνει αυγά ΠΑΣΟΚ με χιλιάρικα και γίνονται ανάρπαστα

Μοιραστείτε το

Η…νοσταλγία για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου φαίνεται πως επηρεάζει και το Πάσχα. Ζαχαροπλαστείο στην Κατερίνη, ανάμεσα στις τούρτες και τις πάστες, πουλά σοκολατένια αυγά ΠΑΣΟΚ τα οποία μάλιστα… ξεπουλούν μόλις βγουν από το εργαστήριο παρασκευής.

Τα συγκεκριμένα πασχαλινά αυγά έχουν πράσινη ζαχαρόπαστα, χαρτονομίσματα των χιλίων δραχμών και φυσικά τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα έχουν γίνει ανάρπαστα όχι μόνο στους Κατερινιώτες αλλά και σε πελάτες απ΄ όλη την Ελλάδα! «Έχουμε μείνει άφωνοι. Δεν πιστεύαμε την ανταπόκριση του κόσμου», αναφέρει στο ThessToday.gr η ζαχαροπλάστης και δημιουργός τους, Ελένη Πεΐδου.

Οσο για το πώς γεννήθηκε η ιδέα για τα πασχαλινά αυγά ΠΑΣΟΚ λέει: «Πέρυσι το είχε κάνει παραγγελία ένας κύριος γιατί ήθελε να το κάνει δώρο στον πατέρα του που ήταν φανατικός του κόμματος. Μας το ζήτησε, βάλαμε και τις δραχμές επάνω. Πέρυσι είχαμε βάλει πεντοχίλιαρο, φέτος βάλαμε χιλιάρικο. Το ανέβασα στο Facebook και είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Είδαμε ότι είχε μεγάλη πέραση. Πέρυσι κάναμε γύρω στα 15 και ήταν best seller. Φέτος κάναμε μερικά, τα ανεβάσαμε στα social media και έγινε χαμός. Μας έχουν πάρει από όλη την Ελλάδα. Κρήτη, Πελοπόννησος, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αθήνα. Κυρίως όμως από Κρήτη. Από Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Πτολεμαΐδα ήρθαν και πήραν κιόλας. Μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία δηλαδή, το συνδύασαν και με μια βόλτα».

Έχοντας ήδη ξεπουλήσει την πρώτη φουρνιά, το ζαχαροπλαστείο ετοίμασε κι άλλα κομμάτια τα οποία αναμένεται επίσης να ξεπουλήσουν. «Έχουμε κάνει γύρω στα 50 αυγά ΠΑΣΟΚ, στη δεύτερη φουρνιά. Κάναμε 20, ξεπούλησαν και τώρα θα δούμε και με αυτά τι θα γίνει. Η τάση δείχνει πως θα εξαντληθούν».

Αυγά ΠΑΣΟΚ: Τρώγονται τα… χιλιάρικα;

«Οι πελάτες που έρχονται γελάνε και χαμογελάνε είτε χιουμοριστικά είτε νοσταλγικά. Στα σχόλια που μας κάνουν λένε πόσο τέλεια είναι και πόση πλάκα έχουν» λέει η κυρία Πεΐδου και αποκαλύπτει πως την ρωτούν αν τρώγονται τα… χιλιάρικα. Μιλώντας για τις ηλικίες που προτιμούν τα αυγά με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ είπε πως οι πελάτες τους είναι συνήθως 40 – 50 ετών, ωστόσο εντύπωση προκαλεί πως τα επιλέγουν και άτομα κάτω των 17 ετών. Ενώ επεσήμανε πως αντίστοιχα αυγά της… Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ δεν της έχουν ζητήσει ποτέ. Εκτός από τα πασχαλινά αυγά, στο ζαχαροπλαστείο αρκετές φορές έχουν έρθει παραγγελίες και για τούρτες γενεθλίων ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.