Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ξεσπά συγγενής θυμάτων στα Τέμπη: «Μου γύρισαν στάχτες και αποκαΐδια – Να αναγνωρίσω μία στάχτη;»

Μοιραστείτε το

Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων που βρέθηκαν στην περιοχή στα Τέμπη όπου δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά το βράδυ της Τρίτης (28/2) με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, να χάσουν τη ζωή τους. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της κυρίας Αντωνίας, μίας γυναίκας που έχασε τον σύζυγο και το παιδί της στη σιδηροδρομική τραγωδία και, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή της για τα όσα συμβαίνουν.

«Μου γύρισαν στάχτες και αποκαΐδια»

«Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρόνων “έφυγε” ο σύζυγός μου και 5 χρόνων το παιδί μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Όλοι οι άνθρωποι που είναι εκεί, είναι άχρηστοι, να φύγουν. Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι».

Η μαρτυρία της όταν κλήθηκε να αναγνωρίσει την οικογένειά της, σοκάρει. «Και που πήγαμε (σ.σ. στο νοσοκομείο) τι είδα; Δεν βρήκαμε τίποτα, είδα το παιδί μου, τον άντρα μου; Είδα κάτι; Δεν μου πήραν DNA. Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δε μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου. Έπρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στις τηλεοράσεις. Ντροπή τους και αίσχος, μπορεί να ήταν μέσα στο βαγόνι τα δικά τους τα παιδιά».

Η ίδια λέει πως, όταν βρει τη δύναμη, θα κινηθεί νομικά. «Δεν είμαι καθόλου καλά. Ακόμα ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Τι θα πούνε στις μανάδες αυτές;».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.