Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ξάνθη: Ο Δήμος Μύκης τοποθετεί στο δημαρχείο την σημαία της Παλαιστίνης

Την απόφαση να τοποθετήσει τη σημαία της Παλαιστίνης για διάστημα έξι μηνών στο Δημαρχείο του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμά του.

Μοιραστείτε το

Στο σχετικό ψήφισμα τονίζεται πως η σημαία θα κυματίζει ανάμεσα στην ελληνική σημαία και τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επισημαίνεται πως ζητήθηκε από τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Yussef Dorkhom να γίνει αποστολή στον Δήμο Μύκης της σημαίας του Παλαιστινιακού Κράτους στις διαστάσεις 90x150cm.

 

Ξάνθη: Τι αναφέρει το ψήφισμα του δήμου Μύκης

Στο ίδιο κείμενο, τα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Μύκης της Ξάνθης, κατηγορούν το Ισραήλ για εγκλήματα και πολεμικές βαρβαρότητες.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μύκης εκφράζει απερίφραστα και με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τις συνεχείς και οργανωμένες πολεμικές βαρβαρότητες του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού Λαού και του Παλαιστινιακού Κράτους. Το Ισραήλ με τις οργανωμένες και σχεδιασμένες αυτές βαρβαρότητες ( και μάλιστα υπό την ανοχή και έγκριση των Η.Π.Α και μέρους των Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης) επιδιώκει την Γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού και τον Αφανισμό κάθε Παλαιστινιακού ίχνους από την Μέση Ανατολή» σημειώνουν τα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Μύκης στο ψήφισμά τους.

«Το Ισραήλ εδώ και 80 χρόνια υπό την ανοχή της Διεθνούς Κοινότητας και με την δήθεν επίκληση του δικαιώματος της αυτοάμυνας, διεξάγει οργανωμένα, σχεδιασμένα και συστηματικά πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων. Σκοτώνει αδιακρίτως μωρά, σκοτώνει άμαχους νέους, σκοτώνει γυναίκες και ανήμπορους. Κατακτά κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, και ληστεύει τα Παλαιστινιακά εδάφη και δικαιώματα,με σκοπό την παράνομη εξάπλωση και εδραίωσή του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής» τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μύκης καλεί όλη την Διεθνή Κοινότητα «να λάβει μέτρα και να θέσει ένα μόνιμο τέλος στις πολεμικές επιχειρήσεις και ορέξεις τον Ισραήλ, να αποκαταστήσει την αδικία που επιχειρείται για δεκαετίες κατά του Παλαιστινιακού Λαού, να αναγνωρίσει και να προστατέψει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και να εδραιώσει μόνιμα την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή».

Τέλος, καταλήγει το σχετικό ψήφισμα πως «το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μύκης, πέραν της απερίφραστης καταδίκης των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, προς έκφραση της ελάχιστης συμπόνιας, υποστήριξης και συμπαράστασης προς τον Παλαιστινιακό Λαό, αποφασίζει περαιτέρω την ανάρτηση της Παλαιστινιακής Σημαίας στο Δήμο Μύκης για έξι μήνες ανάμεσα στην ελληνική σημαία και στην σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.