Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βόλος: 13χρονη ζούσε με τον αδερφό της σε τρώγλη – Κατήγγειλε τον πατέρα της για ξυλοδαρμό

Μοιραστείτε το

Αίσθηση προκαλεί η νέα υπόθεση παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης στον Βόλο που είδε το φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία 13χρονης σε βάρος του πατέρα της για ξυλοδαρμό, την ίδια στιγμή που η μητέρα της διεκδικεί την επιμέλεια, ενώ καταδικάστηκε για συνέργεια σε ασέλγεια, καθώς ο σύντροφός της παρενόχλησε το παιδί όταν ήταν 7 ετών.

Η μικρή κατηγόρησε τον πατέρα της για ξυλοδαρμό, ο οποίος έχει την επιμέλεια της ίδιας και του 15χρονου αδελφού της τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ από την κοινωνική έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι αποκαλύφθηκε πως επικρατούσαν εντελώς ακατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώνουν παιδιά. Πατέρας και παιδιά, σύμφωνα με όσα αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα gegonota.gr, ζουν σε μια τρώγλη σε συνθήκες ακραίας παραμέλησης, με τα σκουπίδια να κατακλύζουν τον χώρο.

Ο 40χρονος ελαιοχρωματιστής που μεγαλώνει μόνος τα παιδιά, δεν είχε δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής. Ο 15χρονος γιος του δεν φοιτά στο Λύκειο και τον βοηθά στην δουλειά, στις οικοδομές. Η 13χρονη καταγράφει επίσης πολλές απουσίες στο σχολείο και κανείς δεν παρακολουθεί την εξέλιξή της.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες της 13χρονης για ξυλοδαρμό από τον πατέρα της, στο Νοσοκομείο έγινε έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες και διαπιστώθηκε πως όντως υπήρξε. Ο ξυλοδαρμός δεν συνέβη την ημέρα της καταγγελίας της μικρής, αλλά είχε προηγηθεί, ενώ η εντολή που δόθηκε για κοινωνική έρευνα στο σπίτι της έφερε στο φως μια εικόνα ακατάλληλη για τη διαβίωση παιδιών. Σκουπίδια, μούχλα, περιττώματα από γάτες παντού.

Όταν η μικρή κατήγγειλε τον πατέρα της, μεταφέρθηκε για φιλοξενία στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου και ο δικηγόρος της μητέρας δημιούργησε επεισόδιο ώστε να πάρει την 13χρονη, πράγμα που απαγορεύθηκε. Η μητέρα τα τελευταία έξι χρόνια δεν είχε καμία επικοινωνία με τα παιδιά και εμφανίστηκε στην κόρη της μέσω instagram. Από τη μητέρα αφενός έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια, αφετέρου θα δοθεί εντολή να διερευνηθεί και το δικό της κοινωνικό περιβάλλον στην Αθήνα όπου ζει, μετά τις επαφές που ανέπτυξε τις τελευταίες δύο εβδομάδες με το παιδί.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή το παιδί μπορεί να παραμείνει στο Ορφανοτροφείο για 90 ημέρες, χωρίς κανείς να αποκλείει πως θα μεταφερθεί για ένα διάστημα στο ίδρυμα και ο αδελφός της εάν προκύψουν στοιχεία.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.