Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βίντεο ντοκουμέντο: Αυτοί είναι οι Κολομβιανοί που άδειασαν τις τραπεζικές θυρίδες στη Νέα Σμύρνη

Βίντεο ντοκουμέντο με... πρωταγωνιστές τους τρεις Κολομβιανούς που ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία

Μοιραστείτε το

Βίντεο ντοκουμέντο με… πρωταγωνιστές τους τρεις Κολομβιανούς που ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία ως δράστες της υπόθεσης διάρρηξης πέντε θυρίδων τράπεζας στη Νέα Σμύρνη ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφάλειας, οι ληστές έχουν καταγραφεί να κάθονται σε τραπέζι και να παρακολουθούν το υποκατάστημα και στη συνέχεια ο ένας να φεύγει και να κατευθύνεται προς την τράπεζα.

Σε δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε ο ΣΚΑΙ, προερχόμενο από άλλη κάμερα ασφαλείας και διαφορετική ημέρα, φαίνονται να περνάνε και οι δύο μαζί, ενώ μετά από μισό λεπτό περνάει σε τρίτο βίντεο φαίνεται να περνάει και ο τρίτος. Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι Κολομβιανοί είχαν βρεθεί στο σημείο αρκετές φορές για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευση του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Πρόκειται για δύο 46χρονους και έναν 42χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Πώς έδρασαν οι ληστές

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τις διεθνείς διωκτικές Αρχές, προέκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι αποτελούν μέλη διεθνούς εγκληματικής ομάδας που ειδικεύεται στις κλοπές από τράπεζες.

Οι κατηγορούμενοι αρχικά εισήλθαν στην Ελλάδα αρκετές μέρες νωρίτερα, με σκοπό να μελετήσουν τους υποψήφιους στόχους. Αφού επέλεξαν το κατάστημα-στόχο, το επισκέφτηκαν αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευσή του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Έχοντας διαμοιράσει τους ρόλους τους, εισήλθαν φορώντας χειρουργικές μάσκες διαδοχικά στο κατάστημα, προσποιούμενοι τους πελάτες. Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχέδιο που είχαν καταρτίσει, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν 5 θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους. Βγήκαν διαδοχικά από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής, όπου και συναντήθηκαν σε μακρινό σημείο από το κατάστημα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μεταξύ τους στο μεσοδιάστημα. Την ίδια κιόλας ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα, ταξιδεύοντας αεροπορικώς σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.