Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βίλια: Δικάζεται ως υπαίτιος εμπρησμών ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Ενώπιον της δικαιοσύνης για εμπρησμούς στα Βίλια πρώην αντιδήμαρχος της περιοχής.

Μοιραστείτε το

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στα Βίλια ως υπαίτιος εμπρησμών που οδήγησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου το 2021.
Η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ξεκινήσει στις 25 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα η δίκη αφορά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 16ης και 23ης Αυγούστου 2021 που ξεκίνησαν σε περιοχές του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας.

Το χρονικό και η εμπλοκή του

Η πρώτη φωτιά έκαιγε επί ημέρες σε μέτωπο που έφθανε σε περιοχές στους Δήμους Ελευσίνας, Μεγάρων και Λουτρακίου, ενώ και οι δύο φωτιές άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, στάνες και αποθήκες, αλλά και σε παρθένες δασικές εκτάσεις.

Ο πρώην αντιδήμαρχος έφτασε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά από συντονισμένη έρευνα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που κατέληξαν πως ο πρώην αιρετός και γνωστός στην περιοχή, είναι ο δράστης εμπρησμών και στις δύο περιπτώσεις.
Από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον παραπέμπει σε δίκη προκύπτει ότι ο άλλοτε αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του δήμου που επλήγη από τις πυρκαγιές, είναι αυτός που προκάλεσε την καταστροφή ως υπαίτιος εμπρησμών.

Σε δήλωση του ο συνήγορος Υποστήριξης της Κατηγορίας, που εκπροσωπεί πληγέντες στην δίκη του πρώην Αντιδημάρχου, αναφέρει:

«Η Ελλάδα έχει υποφέρει, τις περισσότερες φορές με τραγικές συνέπειες, από εμπρησμούς και είναι απαίτηση της δικαιοσύνης και της κοινωνίας, όταν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, οι ένοχοι, οι δράστες να οδηγούνται ενώπιον των δικαστηρίων και να τιμωρούνται. Ο εμπρησμός είναι έγκλημα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.