Χθες, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απέλυσε την διοίκηση υπό το βάρος των σφοδρών καταγγελιών του υγειονομικού προσωπικού ότι η μονάδα τελεί υπό κατάρρευση.

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ και τη Φανή Καλαθάκη ο Πρόεδρος Γιατρών ΕΣΥ, Νομού Ηρακλείου, κ Αλέξανδρος Καφετζάκης, «παρά υποσχέσεις του υπουργού Υγείας, οι πολίτες ζητούν διαβεβαιώσεις για ένα από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της Κρήτης που οδεύει προς κατάρρευση».

Στόχος των διοργανωτών είναι να σταλεί ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη στήριξης του Βενιζελείου και γενικότερα των δημόσιων δομών υγείας στο νησί που δοκιμάζονται από την υποστελέχωση.

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες ουσιαστικής λειτουργίας του Βενιζελείου ως νοσοκομείου.
  • Να μη γίνει καμία συγχώνευση- κατάργηση κλινικών και νοσοκομείων.
  • Να αυξηθούν τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.
  • Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του ΕΣΥ σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και σε εργαστηριακό εξοπλισμό.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από την Ένωση Γιατρών Βενιζέλειου και επικυρώθηκε  από την Ένωση Εργαζομένων στο Βενιζέλειο σε συνεργασία με την Ένωση Συνταξιούχων νομού Ηρακλείου. Στην πορεία συμμετέχουν ακόμη η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, η Ένωση Γονέων -Μαθητών ν. Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου, η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ηρακλείου, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας ΝΠΔΔ- Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.) φοιτητικοί σύλλογοι κ.α.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή του κόσμου στο σημερινό συλλαλητήριο έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ενώ πολλοί τοπικοί φορείς, με ανακοινώσεις τους, στηρίζουν την σημερινή κινητοποίηση και καλούν τους πολίτες να δώσουν το «παρών».