Βασίλειος Βασιλάκης: Ένας παραδοσιακός κατασκευαστής γκάϊντας που συνεχίζει με το ίδιο μεράκι από το 1955
 
                Η γκάιντα είναι ένας αεροστεγής σάκος από δέρμα προβάτου ή κατσίκας. Όταν ο ασκός έχει συμπιεστεί με το χέρι του παίκτη, αναγκάζεται ο αέρας να περάσει μέσα από τον αυλό για να δημιουργήσει ήχο.
Στην “πόλη του μεταξιού” το όμορφο Σουφλί, ο κ. Βασίλειος Βασιλακάκης, ένας παραδοσιακός οργανοποιός, ο οποίος κατασκευάζει γκάιντες από δέρμα με περισσή δεξιοτεχνία.
Τα χέρια του κάνουν πραγματικά θαύματα. Ξεκίνησε το 1955 και συνεχίζει με το ίδιο μεράκι μέχρι σήμερα. Αυτή τη στιγμή, είναι ο μοναδικός στο είδος του και , όπως λέει, φοβάται ότι το επάγγελμά του αργοσβήνει, καθώς δεν υπάρχουν νέοι που να θέλουν να ασχοληθούν με αυτό και να συνεχίσουν την παράδοση.
Σχετικά Άρθρα
31/10/2025 - 21:50
31/10/2025 - 21:49
31/10/2025 - 21:29
Δείτε επίσης
 
       
           
                   
                   
                  