ΤσικνοπέμπτηΟδηγίες για ασφαλές «τσίκνισμα» – Πώς να ψήσουμε σωστά και με ασφάλεια

σικνοπέμπτη αύριο και κατά παράδοση θα στηθούν ψησταριές για τις παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων. Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας υπενθυμίζει έτσι τις οδηγίες του ΕΦΕΤ για να απολαύσουν οι κρεατοφάγοι με ασφάλεια το «τσίκνισμα».
Συγκεκριμένα:
- Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
- Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
- Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
- Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
- Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
- Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
- Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.
Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σημειώνει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν μαζί της, υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες στα:
On line φόρμα υποβολής καταγγελίας: https://eeke.gr/epikinonia/kataggelies/
e-mail: info@eeke.gr
Τel :210-8817730
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης