Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2025

Τροχαίο με Porsche: «Έτρεχε με 160 χιλιόμετρα», είπε ο δικηγόρος του θύματος – Στον ανακριτή η 45χρονη

Αύριο το πρωί αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή η 45χρονη οδηγός που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το οποίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/08) στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, κοντά σε γνωστό εμπορικό κέντρο της Θέρμης.

Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο νεαρά άτομα, ηλικίας 26 και 28 ετών, τα οποία απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια του οχήματός τους και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Η κατάσταση της υγείας τους χαρακτηρίζεται σοβαρή, με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία τους.

Κακουργηματικές διώξεις

Σε βάρος της 45χρονης ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή, σωματική βλάβη από αμέλεια, εγκατάλειψη του τόπου του ατυχήματος και οδήγηση υπό την επίδραση ναρκωτικών ουσιών, καθώς φέρεται να είχε λάβει ηρεμιστικό φαρμακευτικό σκεύασμα.

Η ίδια, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, παραμένει σε κατάσταση σοκ και αρνείται τις κατηγορίες. Όπως αναφέρουν, οι αιματολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν επτά ώρες μετά το ατύχημα δεν ανίχνευσαν αλκοόλ στον οργανισμό της.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επιμένουν ότι η κατηγορούμενη δεν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ότι δεν εγκατέλειψε τους τραυματίες. Αντιθέτως, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση για μετάβασή της στο νοσοκομείο μετά το τροχαίο.

Φίλος της 45χρονης δήλωσε πως «είχε πιει λίγο, αλλά ήταν νηφάλια», ενώ μία φίλη της που φέρεται να ήταν μαζί της στη διασκέδαση νωρίτερα το βράδυ, ανέφερε πως δεν γνωρίζει τι συνέβη, καθώς αποχώρησε νωρίτερα με ταξί.

«Έσκυψα για το air condition και ξύπνησα στο νοσοκομείο»

Σύμφωνα με αποσπάσματα από την απολογία της που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η 45χρονη ισχυρίζεται πως τη στιγμή του τροχαίου έσκυψε για να ρυθμίσει το air condition του οχήματος και δεν θυμάται τίποτα μέχρι που βρέθηκε στο νοσοκομείο.

Το όχημά της φέρεται να κινήθηκε ανεξέλεγκτα για περίπου 100 μέτρα, πραγματοποιώντας περιστροφές, πριν προσκρούσει σε κολόνα της ΔΕΗ και ακινητοποιηθεί σφηνωμένο σε πινακίδες σήμανσης, στον παράδρομο του αυτοκινητόδρομου.

Αν είχαν αφαιρεθεί οι ζώνες, θα μιλούσαμε για θύματα

Ο δικηγόρος των τραυματιών, Γιώργος Βρεττός, δήλωσε πως οι νεαροί επιβάτες σώθηκαν επειδή φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Όπως υποστήριξε, η οδηγός οδηγούσε με ταχύτητα άνω των 160 χλμ./ώρα, γεγονός που επιδείνωσε τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

«Αν δεν φορούσαν ζώνες, θα μιλούσαμε για δυστύχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή