Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τραγωδία στα Τέμπη: «Με έκαιγαν τα σωθικά μου και σκεφτόμουν πού καίγομαι;», περιγράφει θύμα του δυστυχήματος

«Πέρασαν κάποια κορίτσια από πάνω μου και άρχιζαν να φωνάζουν "θα καούμε"»

Μοιραστείτε το

Κανείς από τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεν ξεχνάει τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασαν, έστω και ένα χρόνο μετά. Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία ενός από τα θύματα, ο ο οποίος τονίζει χαρακτηρστικά: «Με έκαιγαν τα σωθικά μου και σκεφτόμουν πού καίγομαι;»

«Πραγματικά θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου σε αυτούς τους ανθρώπους έχασαν τους δικούς τους. Εγώ ήμουν επιβάτης στο βαγόνι 3 και γυρνούσα από την Αθήνα που είχα πάει για το διήμερο της Καθαράς Δευτέρας για να δω τον γιο μου. Στον σταθμό Λαρίσης υπήρχε μια ένταση, τα παιδιά βιαζόντουσαν να μπούνε μέσα κι είπα και σε μια κοπελίτσα μην βιάζεσαι δεν θα φύγει το τρένο. Την ώρα που καθόμουν ακούστηκε σαν να τρίζει κάτι, έσβησαν τα φωτά, και μία ώθηση με έριξε κάτω, σφηνώθηκα στα πίσω καθίσματα. Για πολύ λίγο είχα χάσει τις αισθήσεις μου και με το που άνοιξα τα μάτια μου άκουγα φωνές. Δεν μπορούσα να πιάσω το κινητό, τα είχα χαμένα. Με το που πήγα να σηκωθώ και πήγα να πάρω αναπνοή, με έκαιγαν τα σωθικά μου και άρχισα να βγάζω τα ρούχα και σκεφτόμουν ‘’πού καίγομαι;’’. Αυτό ήταν από τη εισπνοή και καιγόμουν μέσα. Μετά γέμισε καπνό το βαγόνι από τη φωτιά στα δεξιά», είπε αρχικά ο Θόδωρος Κατσιούλης στην εκπομπή «Live News» του Megaκαι πρόσθεσε:

«Πέρασαν κάποια κορίτσια από πάνω μου και άρχιζαν να φωνάζουν “θα καούμε”. Μετά ανάψαμε τους φακούς και από την αριστερή μεριά είδαμε ένα παιδί που είχε ανέβει κάπου και του φωνάξαμε να σπάσει το παράθυρο. Το χτύπησε με ένα σίδερο και το έσπασε. Δεν ξέρω και εγώ πως σηκώθηκα και πήγα στο παράθυρο. Κοίταξα κάτω και ήταν περίπου στα 3,5 μέτρα. Έβγαλα το πόδι έξω και πατούσα σε κάτι σίδερα. Έρχεται μία γυναικά που ήταν με δύο παιδιά και με παρακαλούσε να βοηθήσω το παιδί. Το παιδί ήταν παγωμένο. Της είπα να πηδήξει σιγά σιγά. Μετά έπεσε το αγόρι. Μετά όταν κατεβήκαμε, υπήρχαν άτομα κάτω που φώναζαν βοήθειά. Όλοι βοηθούσαμε. Δεν σου έκανε η καρδιά να φύγεις».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.