Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Τον έριξε κάτω και τον πάταγε επί 4 λεπτά»: Καταγγελία για ξυλοδαρμό 15χρονου από αστυνομικό

Μοιραστείτε το

Άγριο και επικίνδυνο ξυλοδαρμό του 15χρονου παιδιού τους από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας καταγγέλουν οι γονείς του θύματος, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Σύμφωνα με τους γονείς, που μίλησαν στο Mega,  το παιδί φέρεται να έπαιζε με τους φίλους του στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στην περιοχή της Μενεμένης, στην Θεσσαλονίκη, όταν είδαν μια τσάντα με τρόφιμα και την πήραν.

Η μητέρα του παιδιού είπε ότι άφησαν τα τρόφιμα έξω από την εκκλησία για να τα πάρει όποιος τα είχε ανάγκη. Τότε κάποιος περαστικός πλησίασε έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας και είπε πως ο 15χρονος είχε κλέψει τη σακούλα με τα τρόφιμα.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων χτύπησε τον 15χρονο, τον έριξε κάτω και έβαλε το πόδι του πάνω στο παιδί όσο βρισκόταν στο έδαφος και τον πατούσε για τουλάχιστον τέσσερα λεπτά.

Η μητέρα του παιδιού, ανέφερε πως ζήτησε τον λόγο από τον αστυνομικό ο οποίος της είπε «καλά του έκανα», σύμφωνα με την ίδια, ενώ πήγε και ο πατέρας να ζητήσει τον λόγο και φέρεται να χτύπησε τον αστυνομικό. Ο αστυνομικός και ο πατέρας του 15χρονου συνελήφθησαν, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Πέμπτη και ο 15χρονος νοσηλεύεται με μώλωπες και κακώσεις στο κεφάλι.

Τι δήλωσε η μητέρα του 15χρονου

«Το παιδί μου δέχθηκε μία πολύ γερή επίθεση από τον αστυνομικό. Με ενδιαφέρει η υγεία του παιδιού μου, το οποίο νοσηλεύεται από την Πέμπτη με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι του, και πιο μεγάλα τραύματα είναι τα ψυχολογικά που έχει υποστεί αυτό το παιδί. Είναι 15 ετών, σε κρίσιμη ηλικία», ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η Μαρία Θεοδωράκη, μητέρα του 15χρονου.

«Το παιδί βρήκε μία παρατημένη σακούλα με κρέας, με τους φίλους του, και την πήρε. Δεν την είχε καν μαζί του, την άφησε στο προαύλιο της Εκκλησίας, νομίζοντας ότι θα την πάρει κάποιος που την έχει περισσότερο ανάγκη. Ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας, καθόταν σε ένα καφέ με έναν φίλο του και καθώς παρατηρούσε ότι 2-3 παιδάκια πηγαινοέρχονταν στην πλατεία, αποφάσισε να δείξει την ισχύ και την εξουσία του πάνω στο παιδί μου», πρόσθεσε η ίδια.

«Ο φίλος του πήγε την σακούλα στην κάτοχο, που η κάτοχος ούτε καν είπε ότι κλάπηκε η σακούλα, είπε ότι ξέχασε μία σακούλα έξω από ένα κατάστημα και δεν την έβρισκε. Αυτός αποφάσισε να πάει κατά πάνω στο παιδί μου και με υβριστικά σχόλια για το χρώμα του, γιατί είναι λίγο πιο μελαμψό από εμένα, και αυτό με ρώτησε το παιδί, εάν “φταίει” το χρώμα του. Είμαστε στο 2023 και πρέπει να απολογηθεί ένα παιδί για το χρώμα του. Τον έβριζε και τον φώναζε “κλέφτη”. Τον έριξε κάτω και τον πάταγε επί 4 λεπτά. Είναι σε ισχυρό σοκ το παιδί, δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ, βλέπει εφιάλτες ότι το πνίγουν. Πήγε να τον πνίξει. Μακάρι να μας βοηθήσει ο Θεός. Έχει μία κάκωση στο κεφάλι. Κάναμε μήνυση στον αστυνομικό, έγινε και μήνυση από τον αστυνομικό στον σύζυγό μου», συμπλήρωσε.

Τέλος, ανέφερε πως «ο σύζυγός μου ως πατέρας ρώτησε “ποιος χτύπησε το παιδί μου” και απάντησε ο αστυνομικός “εγώ το έκανα”, και εκεί τον χτύπησε. Σε μένα είπε “καλά του έκανα, ήταν δουλειά μου να το κάνω”. Περιμένω την δικαιοσύνη και να μην συγκαλυφθεί το θέμα».

Δικηγόρος οικογένειες: Υπάρχουν μάρτυρες

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από τον αστυνομικό, Πέτρος Θεοδώρου, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό και για την κατάσταση του ανήλικου που νοσηλεύεται.

«Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι, σύμφωνα με τις καταθέσεις τους πάντα, περιγράφουν ένα περιστατικό διαφορετικό από τις περιγραφές που δίνει ο αστυνομικός και από πού έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα. Το παιδί βρήκε μία σακούλα με κρέας έξω από ένα βιβλιοπωλείο, την πήρε, και την άφησε λίγα μέτρα πιο κάτω στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Αυτό έγινε αντιληπτό από τον αστυνομικό και ο οποίος όντας εκτός υπηρεσίας και χωρίς να φανερώσει την ταυτότητά του, ακινητοποίησε με βία το παιδί στο έδαφος. Το παιδί έχει αυτή τη στιγμή εκδορές στο σώμα και κακώσεις στο κεφάλι, τρομοκρατήθηκε πολύ το παιδί», ανέφερε αρχικά.

«Το ακινητοποίησε ρίχνοντας στο έδαφος χρησιμοποιώντας το γόνατό του και το παιδί πέφτοντας χτύπησε σε όλο του το σώμα. Νοσηλεύεται από την Πέμπτη στο «Παπαγεωργίου», με τις κακώσεις που έχει. Δεν έχω λάβει γνώση ακόμη πλήρη γνώση για το περιστατικό αλλά η μητέρα του μου είπε πως στην καρτέλα του νεαρού στο νοσοκομείο γίνεται λόγος για ξυλοδαρμό».

»Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ακινητοποίησε το παιδί ο αστυνομικός. Ενημερώθηκε η μητέρα του ανήλικου και πήγε στο καφενείο που σύχναζε να τον βρει και σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας, ο αστυνομικός την απείλησε. Η μητέρα ειδοποίησε τον πατέρα, έφτασε εκείνος στο σημείο και αφού έμαθε ό,τι έγινε ήταν σε ψυχική φόρτωση και επιτέθηκε στον αστυνομικό. Ο αστυνομικός δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του στο παιδί», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδώρου.

«Δεν υπήρξε κάποια κινητοποίηση εναντίον του παιδιού που πήρε την σακούλα. Έπρεπε να φανερώσει την ταυτότητά του», επέμεινε ο κ. Θεοδώρου.

Εκπρόσωπος Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: «Το παιδί έπεσε μόνο του»

Ο αν. γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, παρενέβη και μίλησε για το περιστατικό.

«Καταρχάς όσα άκουσα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η σακούλα βρέθηκε όντως έξω από ένα βιβλιοπωλείο. Δεν γνωρίζω ποια ήταν η πρόθεση του ανήλικου, να μεταφέρει τη σακούλα ή να την κλέψει, αυτό που γνωρίζω είναι ότι τη σακούλα της ιδιοκτήτριας, τη βρήκε ένας ηλικιωμένος που ήταν στην πλατεία της Μενεμένης. Ο αστυνομικός δεν είχε καμία επαφή με την σακούλα και το περιστατικό.

Στη συνέχεια και ενώ ο ηλικιωμένος είχε έντονη φραστική επίθεση από τον ανήλικο, τότε σηκώθηκε ο αστυνομικός να κάνει παρατήρηση στον νεαρό και για τη σακούλα και για τον τρόπο που μίλησε στον ηλικιωμένο», τόνισε ο κ. Συμεωνίδης.

Και πρόσθεσε: «Επαφή σωματική μεταξύ του αστυνομικού και του παιδιού δεν υπήρξε. Δεν υφίσταται ξυλοδαρμός. Μετά την πρώτη επίσκεψη του ανήλικου σε νοσηλευτικό ίδρυμα δεν διαπιστώθηκε τίποτα και ξαφνικά σήμερα στις καρτέλες αναγράφονται πράγματα που δεν γράφονται συνήθως. Το παιδί στην προσπάθεια του να διαφύγει, έπεσε μόνο του σε μεγάλη απόσταση από τον αστυνομικό. Μετά από 5 ώρες και αφού ο αστυνομικός ενημερώθηκε ότι αναζητείται από οικεία πρόσωπα του ανηλίκου, ήρθε σε επαφή με τη μάνα που είχαν μία λεκτική αντιπαράθεση και είχαμε την επίθεση του πατέρα και τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Τι είπε στους γονείς του, για να έχουν αυτή την εντύπωση για τον αστυνομικό και να έγινε η επίθεση δεν γνωρίζω».

«Ανυπομονώ να δω ποιοι είναι αυτοί οι αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν για το περιστατικό. Υπάρχει πόρισμα», υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Συμεωνίδης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.