Το τελευταίο 24ωρο της Τζωρτζίνας

Bασανιστικά ήταν τα τελευταία 24ωρα της Τζωρτζίνας όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας για την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το άτυχο κορίτσι παρουσίασε συνολικά εννέα επεισόδια, τα οποία χαρακτηρίστηκαν αιφνίδια από τους γιατρούς. Σε δύο απ’ αυτά τα επεισόδια ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης.

 

 

Την πρώτη ημέρα της μεταφοράς της η 9χρονη δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο, όμως το δεύτερο 24ωρο εμφάνισε επεισόδιο που διήρκεσε τρεισήμισι λεπτά. Το συγκεκριμένο περιστατικό αντιμετωπίστηκε.

Όμως από τις 28 έως τις 29 Ιανουαρίου εμφάνισε μικρής διάρκειας επεισόδια, με το τελευταίο να έχει συμπτώματα άπνοιας, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εισαγωγή της Τζωρτζίνας στην εντατική, όμως στις 13.50 το παιδί κατέληξε.

«Από την Υπηρεσία μας εξετάστηκε το σύνολο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τόσο στο Ωνάσειο όσο και στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Κατά τη νοσηλεία στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί. Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα» φέρεται να αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Καταθέσεις μαρτύρων φέρεται να αναφέρουν ότι η μητέρα του κοριτσιού, μόλις εκείνο μεταφέρθηκε στο Παίδων, ζήτησε να μείνει σε μονόκλινο με την κόρη της. Το πρώτο βράδυ παρών στο δωμάτιο φέρεται να ήταν και ο πατέρας, ενώ από τις 27 Ιανουαρίου κι έπειτα παρούσα ήταν μόνο η μητέρα της.

Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείου, δηλώνοντας αγχωμένη επειδή αφήνει τα πράγματα της στο δωμάτιο και φοβόταν για κλοπές.

«Κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από τη γαστροστομία που έφερε για τη σίτιση του. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα» αναφλερεται.

Η ημέρα θανάτου

Στις 29 Ιανουαρίου 2022, λίγο πριν από τις 2.30 μία από τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την Ρούλα Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Σύμφωνα με την μαρτυρία ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια προκάλεσαν εντύπωση. Η μητέρα, πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια φέρεται να είπε χαμηλόφωνα κάτι που δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η εργαζόμενη αντιλήφθηκε ότι το παιδί είχε νέο επεισόδιο, ενημέρωσε την εφημερεύουσα γιατρό και άμεσα βρέθηκαν στον θάλαμο της Τζωρτζίνας.

Εκεί διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα 15.50 κατέληξε.

Είχε προαναγγείλει το θάνατο της Τζωρτζίνας

Στις 28 Ιανουαρίου, μα μέρα μόλις πριν το θανατηφόρο επεισόδιο η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πει στους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου Παίδων, όπου νοσηλευόταν η 9χρονη Τζωρτζίνα, ότι «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα».

Οι αρχές θεωρούν ότι η κατηγορούμενη λίγο πολύ προανήγγειλε το φρικτό έγκλημα, αφού από τις καταθέσεις δεν προκύπτει ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή