Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Το Ιράν κατέβαλε στη Χαμάς 200 εκατομμύρια λίρες, αποκαλύπτουν απόρρητες επιστολές μεταξύ των ηγετών της οργάνωσης

Μοιραστείτε το

Απόρρητες επιστολές που αντάλλαξαν ηγέτες της Χαμάς αποκάλυψαν ότι το Ιράν φαίνεται να έχει χορηγήσει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια λίρες στην οργάνωση από το 2014, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ένα έγγραφο, το οποίο φέρεται να γράφτηκε το 2020 από έναν κορυφαίο αξιωματούχο της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, τον Μαρουάν Ίσα (Αμπού Μπαράα) και απευθυνόταν στον ηγέτη της οργάνωσης στη Γάζα, Γιαχία Σινγουάρ (Αμπού Ιμπραήμ), έδειχνε έναν πίνακα πληρωμών συνολικού ύψους 154 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ισλαμική Δημοκρατία στα ταμεία της Χαμάς.

Μια δεύτερη χειρόγραφη επιστολή τον Νοέμβριο του 2021 συνεχίζει να δείχνει την παραλαβή τουλάχιστον άλλων 68 εκατομμυρίων δολαρίων και αναφορές σε περαιτέρω αναμενόμενες πληρωμές.

Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος φέρεται να αποκάλυψε τις επιστολές εν μέσω των επιχειρήσεών του στη Γάζα, δήλωσε στους Times ότι πιστεύει ότι τα έγγραφα αποδεικνύουν τη συστηματική χρηματοδότηση της Χαμάς από το Ιράν πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που προκάλεσε την αρχή του πολέμου.

Πώς έφταναν τα τεράστια χρηματικά ποσά στη Χαμάς

Ισχυρίζονται ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς της Χαμάς στη Γάζα μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος που προβλέπει ότι μέλη της δύναμης Quds του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC-QF) παραδίδουν τεράστια ποσά μετρητών σε επαφές της Χαμάς στο Λίβανο.

Μόλις φτάσουν στη Βηρυτό, τα χρήματα διακινούνται πέρα από τα σύνορα από ένα δίκτυο χρηματιστών που χρησιμοποιούν εταιρείες, κρυπτονομίσματα, ναυτιλιακές συναλλαγές και διάφορα πιστωτικά συστήματα για να διοχετεύσουν τα χρήματα στους ηγέτες της Χαμάς.

Τα έγγραφα περιγράφουν λεπτομερώς πόσα από τα χρήματα καταβλήθηκαν απευθείας σε διάφορα κορυφαία στελέχη της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων των Issa και Sinwar, καθώς και στον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh και τον στρατιωτικό διοικητή Mohammed Deif, οι οποίοι εμπλέκονται στο σχεδιασμό των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου εναντίον Ισραηλινών πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.