Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά προβλήματα σε σχολείο – Πέφτουν σοβάδες, κινδυνεύουν παιδιά

Μοιραστείτε το

Σοβάδες πέφτουν σε σχολικό συγκρότημα της Θεσσαλονικης με τους γονείς να ανησυχούν για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου Αδένδρου, Περικλής Αθανασιάδης, «ευτυχώς δεν έχει συμβεί ακόμη κάποιο ατύχημα. Λόγω της παλαιότητας της σκεπής, της κλίσης των μαρμάρων, αλλά και επειδή τα λούκια είναι βουλωμένα, κάθε φορά που βρέχει, το νερό μπαίνει στις αίθουσες. Επιπλέον, σοβάδες καταρρέουν και τα παιδιά κινδυνεύουν, καθώς μπορεί να πέσουν στα κεφάλια τους».

Πηγή: GRTIMES

 

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασιάδη, ο Σύλλογος Γονέων του οποίου προεδρεύει προσπάθησε πολλές φορές να επικοινωνήσει τα προβλήματα στον δήμο, δίχως ωστόσο οι γονείς να εισακουστούν.

Όπως λέει στο Grtimes.gr  «άνθρωποι του δήμου πραγματοποίησαν αυτοψία στο κτίριο, το χαρακτήρισαν μεταξύ άλλων ως άθλιο, ενώ τοποθέτησαν ένα ειδικό πλέγμα προκειμένου οι σοβάδες να μην πέφτουν στο πάτωμα».

Ο κ. Αθανασιάδης ξεκαθάρισε επιπλέον ότι τα προβλήματα αυτά ταλανίζουν εδώ και πολλά χρόνια το «πολύ παλιό αυτό κτίριο», ενώ ανέφερε ακόμη πως, «τα παιδιά μας κινδυνεύουν και από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, καθώς όσα έρχονται με λεωφορείο, κατεβαίνουν στη μέση ενός αγροτικού δρόμου που συνδέει το Άδενδρο με το Πλατύ, όπου οι οδηγοί αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες».

Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε ότι, «έχουμε ζητήσει να τοποθετηθούν ηλιακοί φωτεινοί σηματοδότες, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Είπαμε στον δήμο ότι θα μαζέψουμε εμείς, οι γονείς τα χρήματα για να τους τοποθετήσουμε, αλλά δε μας το επέτρεψαν. Αναφέρουν πως τους εμποδίζει η τεχνική υπηρεσία του δήμου να πράξουν κάτι τέτοιο».

Τα σοβαρά προβλήματα θα αποκατασταθούν έως το τέλος Νοεμβρίου

Πλήρως ενημερωμένη για όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν γονείς και παιδιά στο συγκεκριμένο σχολείο, δήλωσε στο GRTimes η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Χαλκηδόνος, Μαρία Κωστοπούλου.

«Γνωρίζουμε πως, καθώς παρουσιάζουν ανάποδη κλίση πλέον τα μάρμαρα, όποτε βρέχει, τα νερά μπαίνουν στο σχολείο. Γνωρίζουμε τα προβλήματα της σκεπής και όλα θα τακτοποιηθούν άμεσα», είπε συγκεκριμένα ξεκαθαρίζοντας ότι:

«Από τις επόμενες κιόλας ημέρες, θα αντικατασταθούν όλα τα κουφώματα. Τα παλιά μάρμαρα, θα αντικατασταθούν. Το ίδιο θα συμβεί και με τα λούκια. Στο σχέδιο, προβλέπεται να αλλάξουν ακόμη και όλα τα φωτιστικά του σχολείου».

Η κ. Κωστοπούλου επιπλέον, αναφερόμενη στο κομβικό ζήτημα της ιδιαίτερα φθαρμένης, όπως είπε, σκεπής, γνωστοποίησε ότι «από την ερχόμενη βδομάδα και αν δεν βρέξει, θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων της».

Είπε ακόμη πως θα πραγματοποιηθεί νέα μόνωση στη σκεπή, η οποία, όπως υπογράμμισε, θα αντικατασταθεί στο 70%.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα παλιό κτίριο, στο οποίο τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν κατασκευαστικές κακοτεχνίες, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί πλέον τα προβλήματα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.