Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Ποια κίνηση της 14χρονης έκανε τη χειρουργό να υποπτευθεί το σύνδρομο Ραπουνζέλ

Όσα ανέφερε η γιατρός που χειρούργησε τη 14χρονη με το σύνδρομο Ραπουνζέλ στη Θεσσαλονίκη

Μοιραστείτε το

Για το σύνδρομο Ραπουνζέλ αλλά και για το πώς αντιλήφθηκε ότι η 14χρονη από τη Θεσσαλονίκη έτρωγε τα μαλλιά της, μίλησε η γιατρός που παρατήρησε την ύποπτη συμπεριφορά της 14χρονης και έλυσε το μυστήριο για τους έντονους πόνους που είχε η νεαρή στο στομάχι της, στο οποίο βρέθηκαν 700 γραμμάρια τρίχες.

«Έκανε μια πολύ συγκεκριμένη κίνηση το παιδί προσπαθώντας να δαγκώσει τα μαλλιά του σε μια αμήχανη στιγμή, όταν την κοίταξα αμέσως σταμάτησε να το κάνει, πράγμα που έδειχνε ενοχή. Από αυτή την κίνηση εγώ υποψιάστηκα κάτι τέτοιο. Βρέθηκε το τριχοπίλημα και οδηγηθήκαμε στο χειρουργείο», δήλωσε στο MEGA η χειρούργος της 14χρονης.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η μάζα από τρίχες που αφαίρεσαν από το στομάχι της 14χρονης 

Η γιατρός που εξέτασε τη 14χρονη διότι πονούσε η κοιλιά της και υποπτεύτηκε ότι το κορίτσι μπορεί να έχει το σύνδρομο Ραπουνζέλ, μίλησε στην εκπομπή «Live News» για το περιστατικό.

«Ήρθε η 14χρονη με ένα άτυπο κοιλιακό άλγος και μια μια εικόνα που δεν προμήνυε αυτή τη διάγνωση. Αυτή η συγκεκριμένη κίνηση που έκανε όταν εγώ έπαιρνα το ιστορικό ενώ βρισκόταν σε αμηχανία και ενδεχομένως ανησυχία και φοβία, έκανε την κίνηση να βάλει τα μαλλιά στο στόμα, εγώ την κοίταξα και αμέσως μαζεύτηκε με ενοχές, οπότε αυτό δημιούργησε την υποψία μέσα μου για κάτι τέτοιο και πλέον κατευθυνόμενα μετά στη διαγνωστική προσπέλαση έφτασα στη διάγνωση αυτή» εξήγησε η γιατρός.

«Είχε ιδιαιτερότητες το περιστατικό αυτό, δεν ήρθε δηλαδή (σ.σ. το παιδί) από κάποιο ίδρυμα αλλά από μια υγιέστατη οικογένεια και περιβάλλον, αιτιώμενη αυτό το κοιλιακό άλγος χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα, καμία άλλη εικόνα, καμία άλλη ένδειξη για κάτι τέτοιο», συνέχισε.

Εξεπλάγην με το μέγεθος, εξακολουθεί να είναι σπάνια αυτή η κλινική οντότητα, όσον αφορά το μέγεθος όμως ήταν ακόμη πιο σπάνιο (700 γραμμάρια) και καταλάμβανε όλον τον όγκο του στομάχου, ενώ επίσης είχε τρυπήσει και το στομάχι της», σημείωσε στη συνέχεια η ίδια.

Ερωτηθείσα τέλος αν το σύνδρομο αυτό μπορεί να προκαλέσει θάνατο αν δεν διαγνωστεί εγκαίρως, απάντησε πως «μπορεί να αποβεί μοιραίο, όπως και έχει συμβεί στην παγκόσμια βιβλιογραφία. Να πεθάνει δηλαδή το παιδί, γιατί δεν υπάρχει φυσιολογική θρέψη, απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών από την τροφή και σωστή ανάπτυξη».

Δείτε το σχετικό βίντεο:
Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.