Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Ομόφωνα ένοχος ο δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού

Μοιραστείτε το

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε και από το δευτεροβάθμιο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το 2016.

Ο 50χρονος έμπορος κρεάτων που κάθεται στο εδώλιο ισχυρίζεται ότι δεν επιδίωκε τον θάνατο του θύματος, ο οποίος επήλθε ύστερα από καβγά μεταξύ των δύο ανδρών.

Πρωτόδικα, το 2020, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης είχε καταδικάσει τον κατηγορούμενο σε ισόβια κάθειρξη.Χθες, Τρίτη (19/12) η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης πρότεινε για τον 50χρονο να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

“Τον ξυλοκόπησε, τον έριξε κάτω και τον χτυπούσε με γροθιές και κλοτσιές. Όταν κάποιος χτυπάει κάποιον έτσι και του σπάει τα κόκκαλα, αποδέχεται ότι θα πεθάνει. Αυτό το έκανε ο κατηγορούμενος, είχε ανθρωποκτόνο δόλο. Φαίνεται από τα πληγέντα σημεία, την ένταση και τη σφοδρότητα“, είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του 50χρονου ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

“Το μεγαλύτερο μυστήριο δεν ήταν ότι εξαφανίστηκε ένας άνθρωπος αλλά το αυτοκίνητο“, είπε η ίδια σε άλλο σημείο της αγόρευσής της και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος διαπιστώθηκε ότι ήταν ο τελευταίος που είχε επαγγελματική συναλλαγή μαζί του.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.