Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλία: Μήνυση κατά Αγοραστού από 150 πλημμυροπαθείς

Μοιραστείτε το

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση παραμένουν χιλιάδες πληγέντες από τις κακοκαιρίες του περασμένου μήνα στη Θεσσαλία με την απελπισία τους να μεγαλώνει. Δεδομένης της κατάστασης 150 πλημμυροπαθείς από τα Τρίκαλα αποφάσισαν να κάνουν μήνυση κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, και κατά παντός τρίτου υπευθύνου.

«Πάνω από 150 συμπατριώτες μου από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων μού έχουν ζητήσει να απευθύνω μήνυση κατά του Κ. Αγοραστού και κατά παντός τρίτου υπευθύνου. Είναι μόνο η αρχή, καθώς σύντομα θα ακολουθήσει και η συνέχεια με περισσότερα αδιάψευστα και αποκαλυπτικά στοιχεία» ανέφερε στο documentonews.gr ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας.

Στη μηνυτήρια αναφορά θα συμπεριληφθεί τεχνική έκθεση του πρώην υπαρχηγού της πυροσβεστικής, αντιστράτηγου ε.α., Ανδριανού Γκουρμπάτση, ο οποίος έχει διοριστεί τεχνικός σύμβουλος από πλημμυροπαθείς και εντοπίζει ευθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο ίδιος σε ανάρτησή του έκανε λόγο για «για εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των οργάνων του μηχανισμού πολιτικής προστασίας».

Ο αριθμός των ατόμων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχει κάλεσμα και σε πλημμυροπαθείς άλλων περιοχών, που επλήγησαν στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφτεί τη Θεσσαλία για να εκφράσει τη στήριξή του στον κ. Αγοραστό, που είναι επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. και υπέστη σημαντικές απώλειες στον πρώτο γύρο. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να άρει το «χρίσμα» παρά τις φονικές καταστροφές. Ο νυν περιφερειάρχης έχει απέναντί του τον κ. Κουρέτα, που υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.