Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

«Θα μείνω στον δρόμο, δεν έχω πού αλλού»: Πετούν στον δρόμο τρίτεκνο καρδιοπαθή Ι ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το

Τρίτεκνος καρδιοπαθής καταγγέλει ότι χάνει το μοναδικό σπίτι του, καθώς την Δευτέρα αναμένει τους δικαστικούς κλητήρες. Όπως λέει, παρά τις προσπάθειες για να συμβιβαστεί με την τράπεζα, δεν του έκαναν καμία ρύθμιση.

«Έκανα όλες τις προσπάθειες. Τους πρότεινα να τους πληρώνω ένα τίμημα τον μήνα, σαν ενοίκιο, αξιοπρεπές. Δεν το δέχτηκαν. Τους είπα ότι θα βρω αγοραστή, δεν το δέχτηκαν και με ειδοποίησαν τελευταία στιγμή, Κυριακή μεσημέρι, ότι πρέπει αμέσως να φύγω και Δευτέρα πρωί έρχονται να μου πάρουν το σπίτι, να με ξεσπιτώσουν», δηλώνει ο κ. Γιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

Ο ιδιος δεν εντάσσεται στην κατηγορία των ευάλωτων καθώς το σπίτι του έχει αντικειμενική αξία -λίγο μεγαλύτερη από το όριο που προβλέπεται. «Θα έρθει ο δικαστικός επιμελητής, ίσως και με αστυνομία (…). Άμα μου κλείσουν το σπίτι, τι να κάνω, θα φύγω, θα ξεσπιτωθώ. Θα μείνω στον δρόμο, δεν έχω πού αλλού», προσθέτει ο κ. Γιάννης.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Μαριάννα Γκρέκη, η αντικειμενική αξία της κατοικίας του εντολέα της υπερβαίνει για λίγο τα όρια που τίθενται ανά κατηγορία. «Αυτό αυτομάτως τον βγάζει από αυτή τη δικλείδα ασφαλείας, από το παραθυράκι που θα μπορούσε να προστατευτεί (…). Καλείται να δει τι θα κάνει για να στεγάσει την πενταμελή του οικογένεια. Έχει τρία προστατευόμενα παιδιά», εξηγεί η κα Γκρέκη.

Σημειώνεται πως ο κ. Γιάννης σταμάτησε να πληρώνει γύρω στο 2010, όταν απολύθηκε από τη δουλειά του. Ωστόσο, το 2015 που ξαναβρήκε δουλειά, άρχισε να πληρώνει ξανά.

«Ξεκίνησα να πληρώνω το ’15 για ένα-δύο χρόνια. Μετά ήμουν πάλι άνεργος. Τώρα ξαναβρήκα δουλειά. Δυστυχώς με έχει χτυπήσει η ανεργία», εξηγεί στο τέλος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.