Κυριακή, 14 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Κηδεύεται σαν ιδιώτης στο Τατόι – Τι θα ισχύσει με το λαϊκό προσκύνημα – Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Μοιραστείτε το

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σαν ιδιώτης και η ταφή του θα γίνει στο Τατόι, όπου είναι θαμμένοι οι πρόγονοί του κι άλλοι «γαλαζοαίματοι». Το διυπουργικό συμβούλιο που συνεκλήθη εκτάκτως το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφάσισε εξάλλου να μην υπάρξει πολυπληθής κυβερνητική παρουσία στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και να εκπροσωπηθεί η κυβέρνηση από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα θελήσουν να παραστούν στην κηδεία, βάσει πρωτοκόλλου. Σε ό,τι αφορά στον ιερό ναό που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, η οικογένειά του επιθυμούσε να τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών, ωστόσο, αν γίνει αυτό δεν θα καταστεί δυνατό να τεθεί η σορός του εκλιπόντος σε λαϊκό προσκύνημα. Ετσι, προς το παρόν προκρίνεται η λύση ιερού ναού στην Φιλοθέη.

Οπως αποφάσισε η κυβέρνηση:

  • Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
  • Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,
  • Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
  • Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
  • Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με την οποία ενημερώνει για τον θάνατό του. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του εκλιπόντος θα ανακοινωθούν αργότερα.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Β’

Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ‘ΥΓΕΙΑ’.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,

Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.