Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τέμπη: Μήνυση στον Μητσοτάκη κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων – «Να παραιτηθεί της ασυλίας του»

Όλα τα ονόματα των πολιτικών και των στελεχών του ΟΣΕ κατά των οποίων στρέφεται η μήνυση των συγγενών

Μοιραστείτε το

Μήνυση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολιτικών και στελεχών του ΟΣΕ κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη  Η μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς στον εισαγγελέα εφετών Λάρισας στρέφεται κατά 17 προσώπων με πρώτο τον πρωθυπουργό και κατά παντός υπευθύνου.

«Η μήνυση στρέφεται σε 16 άτομα και ξεκινάει με την κεφαλή της εξουσίας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους πρώην υπουργούς καθώς και διευθύνοντες συμβούλους» τόνισε μεταξύ άλλων ο ο εκπρόσωπος του συλλόγου Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της Βασιλικής Χλωρού που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Ήρθαμε εδώ να κατονομάσουμε τους υπαίτιους του εγκλήματος των Τεμπών και όχι μόνο, οι οποίοι είναι και εκλεγμένοι και διορισμένοι και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό φορέα» είπε ο ίδιος μιλώντας στο larissanet.gr.

Η μήνυση κατατέθηκε με σκοπό να υπάρξει δυνατότητα έρευνας μέχρι και 15 χρόνια μετά το δυστύχημα.

Η μήνυση στρέφεται κατά διοικήσεων του ΟΣΕ, της Hellenic Train, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμωνκαι κατά πολιτικών προσώπων (πρωθυπουργού, πρώην υπουργού Μεταφορών, νυν υπουργού Μεταφορών, υπουργού μεταφορών των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων και κατά των πρώην και νυν προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων του ΟΣΕ).

Η μήνυση, έχει στόχο να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες στην παρούσα αλλά και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και σε στελέχη των σιδηροδρόμων.

Ακολουθεί ολόκληρο το έγγραφο της μήνυσης στο οποίο επισημαίνεται ότι πέραν του αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή «αυτονόητα δεν είναι ο μοναδικός υπαίτιος, καθώς το ρόλο του πρωταιτίου έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.