Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τάσος Τέλλογλου: Διεθνείς διαστάσεις μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθησή του

Μοιραστείτε το

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις αποκαλύψεις του Τάσου Τέλλογλου για την παρακολούθησή του ζητούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Με παρέμβαση που έκαναν τονίζουν ότι οι απαντήσεις και η έρευνα είναι επείγουσες.

«Κατασκοπεία δημοσιογράφων που ερεύνησαν την κατασκοπεία δημοσιογράφων; Ιδιαίτερα ανήσυχοι από την φερόμενη φυσική παρακολούθηση του Τάσου Τέλλογλου που κάλυψε το Predatorgate και από την παρακολούθηση τριών άλλων δημοσιογράφων, οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα ζήτησαν εξηγήσεις από τις αρχές. Οι απαντήσεις και η έρευνα είναι επείγουσες!» τονίζουν σε σχετική ανάρτηση που έκαναν στα social media.

Για το θέμα είχε κάνει παρέμβαση και ο Στέλιος Κούλογλου, με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να καταθέτει ερώτηση στην Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Τέλλογλου κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών του για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα έπεσε θύμα εκτεταμένης και ασφυκτικής παρακολούθησης στην Αθήνα, τόσο με φυσικά όσο και με τεχνολογικά μέσα.

Συγκεκριμενα, με άρθρο του στο Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, περιέγραψε λεπτομερώς την παρακολούθησή του και κατήγγειλε ότι τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας αγνόησαν εντελώς την υπόθεση Κουκάκη. Μάλιστα, επιτέθηκε ευθέως κατά του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «συχνά το ρόλο εκείνου που νουθετούσε τα μέσα ή ακόμα χειρότερα μεμονωμένους δημοσιογράφους ήταν το ίδιο το γραφείο του πρωθυπουργού. Και, δυστυχώς, κατά κανόνα οι δημοσιογράφοι συμμορφώνονταν».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.