Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συντριβή αεροπλάνου στη Καβάλα: Η στιγμή της πρόσκρουσης – «Θρίλερ» με την άγνωστη ουσία – Μεταβαίνει λόχος Πυρηνικής – Χημικής Άμυνας ΡΒΧ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με την πτώση του αεροσκάφους στην Καβάλα και το άγνωστο, υψηλής επικινδυνότητας φορτίο.

Μοιραστείτε το

 

Οι έρευνες στην περιοχή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εστιάζονται σε μια λευκή ουσία, άγνωστης προέλευσης που φαίνεται ότι εντοπίστηκε στο σημείο.

Την ανησυχία του για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov που κατέπεσε στους Αντιφιλίππους του δήμου Παγγαίου στην Καβάλα, εξέφρασε ο Χρήστος Μέτιος

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δήλωσε ότι περιμένουν τις εκτιμήσεις των ειδικών για το κατά πόσο το πολεμικό υλικό που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος είναι επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

«Υπάρχει αγωνία, περιμένουμε τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών και των λοιπών ειδικών του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Δεν συντρέχει λόγος μέχρι αυτή τη στιγμή εκκένωσης των οικισμών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εστίες πυρκαγιάς ούτε και καπνοί, με κατεύθυνση προς κατοικημένες περιοχές», είπε ο κ. Μέτιος.

Μεταβαίνει Ειδικός Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας στο σημείο

Στο σημείο μεταβαίνει ο Ειδικός Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Άμυνας, με εντολή ΓΕΕΘΑ.

Κατά την ίδια πηγή, πρόκειται για 14 άτομα που θα κάνουν έλεγχο στο σημείο. Η πρώτη εικόνα που υπάρχει από τους πυροτεχνουργούς ό,τι περιείχε το φορτίο έχει καταστραφεί.

Νωρίτερα, ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριος Αποστολίδςη, επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας στην Καβάλα, δήλωσε ότι «άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ειδικό εξοπλισμό και όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα μέσα στα χωράφια».

Ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι από την επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό. Το επόμενο στάδιο είναι να σηκωθεί drone ώστε να εξεταστεί όλο το εύρος της περιοχής όπου κατέπεσε το αεροσκάφος. Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει σταθερότητα στο πεδίο και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των ανδρών που συνδράμουν στην επιχείρηση, θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, οι Αρχές που επιχειρούν στο σημείο δεν έχουν μέχρι στιγμής ενημερώσει την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας -κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι, μέχρι στιγμής, δεν προκύπτει ραδιολογικός κίνδυνος.

Καβάλα: Οι εικόνες από το drone στο σημείο της συντριβής

Ο λόχος μεταβαίνει από την Αθήνα με ελικόπτερο Σινούκ – Για φορτίο «hot cargo» μιλούν οι ειδικοί με την Πυροσβεστική να επισημαίνει πως η περιοχή έχει υψηλό πυροθερμικό φορτίο – Χωρίς ρεύμα και νερό οι κάτοικοι της περιοχής, δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ – Τι έδειξαν οι πρώτες έρευνες στο σημείο – Δείτε εικόνες από τα συντρίμμια

Αυτή την ώρα ξεκινά από την Αθήνα με Σινούκ ειδικός στρατιωτικός λόχος για να συμμετέχει στις έρευνες. Πρόκειται για τον  Ειδικό Διακλαδικό Λόχο Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα , οι άνδρες του οποίου θα ερευνήσουν την περιοχή που συνέβη το δυστύχημα και να δουν πόσο προσβάσιμη είναι. Για την ώρα, μέχρι να φτάσει η ειδική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν μπαίνει κανείς στην περιοχή η οποία έχει αποκλειστεί σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων. Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι υπάρχει υψηλό πυροθερμικό φορτίο γύρω από το αεροσκάφος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.