Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συνετρίβη μαχητικό Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα – Αγωνιώδεις έρευνες για τους δύο πιλότους

Μοιραστείτε το

Συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας (30/1) ένα μαχητικό Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας σε θαλάσσια περιοχή, νότια της Ανδροβίδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προκείμενου να εντοπιστούν τα δύο μέλη του πληρώματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 12:00 έγινε γνωστό πως εντοπίστηκαν στη θάλασσα τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους. Την ίδια ώρα αγωνία επικρατεί για την τύχη των δύο πιλότων που επέβαιναν στο Phantom καθώς οι Αρχές δεν δείχνουν σίγουρες πως κατάφεραν να ενεργοποιήσουν εγκαίρως το σύστημα εκτίναξης πριν το μαχητικό καταπέσει στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Αεροπορία, Ναυτικό και Λιμενικό αναζητούν τους πιλότους του F-4 Phantom

Μεγάλη επιχείρηση έχει στηθεί στην περιοχή που κατέπεσε το μαχητικό αεροσκάφος F-4 Phantom για τον εντοπισμό των χειριστών που σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει φέρονται να πρόλαβαν να κάνουν χρήση του συστήματος αυτόματης εγκατάλειψης. Στις έρευνες συμμετέχουν αεροναυαγοσωστικά ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, σκάφη του Λιμενικού ενώ στο σημείο φτάνει και πλοίο επιφανείας του ΠΝ. Σε ετοιμότητα είναι τόσο μία φρεγάτα όσο και C-130.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.