Ο Χρήστος Μαυρίκης συνελήφθη για την υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας αρεοπαγίτη.
Η αστυνομία τον αναζητούσε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Ο Μαυρίκης, γνωστός από την παλαιότερη υπόθεση υποκλοπών, φέρεται να προσπάθησε να δωροδοκήσει ανώτερο δικαστικό σχετικά με μια εκκρεμή υπόθεση νομιμοποίησης 100 στρεμμάτων στην περιοχή του Παπάγου.
Μετά την καταγγελία του αρεοπαγίτη, διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της δωροδοκίας δικαστή, και ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη από την υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής.
Η καταγγελία προήλθε από γνωστό αρεοπαγίτη, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές αφού έλαβε επιστολή που του ζητούσε να παρέμβει σε υπόθεση με την υπόσχεση χρηματικού ανταλλάγματος. Αμέσως μόλις διάβασε την επιστολή, ο αρεοπαγίτης ενημέρωσε την ηγεσία του Αρείου Πάγου, παραδίδοντας παράλληλα και το επίμαχο έγγραφο.
Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι ο Μαυρίκης, ο οποίος θα αντιμετωπίσει κακουργηματικές κατηγορίες, ενδέχεται να δρούσε για λογαριασμό τρίτων, καθώς ο αρεοπαγίτης θεωρείται ένας από τους πιο αξιόλογους δικαστικούς της νέας γενιάς. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Χρήστος Μαυρίκης είχε καταδικαστεί το 1998 σε πενταετή φυλάκιση για την υπόθεση τηλεφωνικής παρακολούθησης πολιτικών.