Σάββατο, 2 Αυγούστου 2025

Συνελήφθη η γυναίκα με το καροτσάκι – Την έψαχναν για το νεκρό κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο

Συλλήφθηκε η γυναίκα (αλγερινής καταγωγής) που καταγράφηκε σε βίντεο με ένα καροτσάκι και δύο παιδιά στο Παλαιό Φάληρο.

Η γυναίκα δεν ομιλεί καθόλου ελληνικά, ωστόσο η κατάθεσή της αναμένεται να φωτίσει την υπόθεση του νεκρού κοριτσιού που ανασύρθηκε από την παραλία Έδεμ.

Πώς η ΕΛΑΣ κατέληξε στη γυναίκα με το καροτσάκι

Οι ερευνητές είχαν στρέψει την προσοχή τους σε εικόνες από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, όπου καταγράφηκε μια γυναίκα με δύο παιδιά και ένα μωρό στο καρότσι, το οποίο φορούσε ρούχα όμοια με αυτά του νεκρού κοριτσιού. Κομβικό ρόλο στην ανακάλυψη της γυναίκας διαδραμάτισε ένας Ισραηλινός τουρίστας, ο οποίος υπηρέτησε ως προηγούμενος πελάτης του ταξί που χρησιμοποίησε η Αλγερινή. Η αστυνομία εντόπισε τον Ισραηλινό, ο οποίος τους βοήθησε να βρουν τον οδηγό του ταξί. Ο οδηγός θυμόταν τη συγκεκριμένη διαδρομή και ενημέρωσε το λιμενικό ότι η γυναίκα κατέληξε στα Πατήσια. Το λιμενικό ενημέρωσε την Ασφάλεια, η οποία έσπευσε στο σημείο και, από χθες (31/07), παρακολουθούσε διακριτικά την περιοχή. Σήμερα (01/08), στις 06:45, όταν η γυναίκα κάλεσε ταξί για να επιβιβαστεί με τα παιδιά της, οι Αρχές την είδαν και προχώρησαν στη σύλληψή της. Η γυναίκα βρίσκεται στα κεντρικά της ΓΑΔΑ μαζί με τα άλλα δύο παιδιά, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει σύζυγο.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σήμερα το πρωί, 1η Αυγούστου 2025, συνελήφθη στην Αθήνα μία αλλοδαπή γυναίκα, στο πλαίσιο της έρευνας για το περιστατικό εντοπισμού της σορού ενός ανήλικου κοριτσιού, ηλικίας περίπου 3 ετών. Η σορός του παιδιού βρέθηκε την Κυριακή 27 Ιουλίου 2025, στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας Έδεμ στο Παλαιό Φάληρο.

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή διερευνά τις συνθήκες θανάτου του ανήλικου κοριτσιού, καθώς και τη σχέση της συλληφθείσας γυναίκας με το περιστατικό. Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή