Συναγερμός για φωτιές και το Σάββατο – Οι περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο

Πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιά (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο Σάββατο (14/9) για έξι περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο προβλέπεται για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας)
- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας)
- Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)
- Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ
❗Πολύ υψηλός κίνδυνος 🔥 κατηγορίας 4️⃣ για αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου σε:
🔶 #Αττική #Κύθηρα
🔶 #Κορινθία #Αργολίδα #Λακωνία #Αρκαδία
🔶 #Αχαΐα
🔶 #Βοιωτία #Φθιώτιδα #Εύβοια
🔶 #Μαγνησία
🔶 #Χανιά #Ρέθυμνο #Ηράκλειοℹ️ https://t.co/RFfYoShzB5 pic.twitter.com/s2nRim32k8
— Civil Protection GR (@CivPro_GR) September 13, 2024
⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου 🔥 για αύριο Σάββατο 14/09:
🟠 Πολύ υψηλός κίνδυνος 4️⃣ σε:
📍 περιοχές #Εύβοιας #Φθιώτιδας #Μαγνησίας
📍 #Αργολίδα #Κορινθία #Λακωνία
🟡 Υψηλός κίνδυνος… pic.twitter.com/B4vyz0vuT2
— Civil Protection GR (@CivPro_GR) September 13, 2024
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου 🔥 για αύριο Σάββατο 14/09:
🟠 Πολύ υψηλός κίνδυνος 4️⃣ σε:
📍 #Αττική #Κύθηρα #Βοιωτία
📍 περιοχές #Εύβοιας #Φθιώτιδας #Μαγνησίας
📍 #Αργολίδα #Κορινθία #Λακωνία
📍 περιοχές #Αχαΐας #Αρκαδίας
📍 #Χανιά #Ρέθυμνο #Ηράκλειο🟡 Υψηλός κίνδυνος 3️⃣ στο… pic.twitter.com/BD4f1hx4h4
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 13, 2024
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης