Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συγκέντρωση την Τρίτη 24/10: Για τη δικαίωση της εργαζόμενης που απολύθηκε από θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ

Μοιραστείτε το

«Γινόμαστε μια γροθιά, απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία»

Η ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ:

Γινόμαστε μια γροθιά, απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Αγωνιζόμαστε για την δικαίωση της συναδέλφισσας Ευδοκίας Σκοπελίτη, που πριν από τρεις μήνες απολύθηκε – καθόλου τυχαία – με Διευθυντικό Δικαίωμα από την εταιρεία CTS, θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ.

Καθόλου τυχαία γιατί μετά από 23 έτη δουλειάς ως διοικητικό προσωπικό και χωρίς να έχει τεθεί ποτέ θέμα χαμηλής απόδοσης ή συμπεριφοράς, ήρθε αντιμέτωπη με μια άδικη και καταχρηστική απόλυση, όταν αρνήθηκε να δεχτεί την “εθελούσια” απόλυση της. Την μετέφεραν σε θυγατρική και την “βάφτισαν” σε μια νύχτα τεχνικό πεδίου. Αφού διεκδίκησε τα δικαιώματά της, προσφεύγοντας τόσο στην Επιθεώρηση Εργασίας, όσο και στην Δικαιοσύνη, εν τέλει απολύθηκε πριν καν βγουν τα σχετικά πορίσματα.

Επιπλέον, ούσα εκλεγμένη στα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου δουλειάς της και αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, η απόλυσή της αποκτά πρόσθετη βαρύτητα.

Δεν είναι η χαμηλή απόδοση στην εργασία η αιτία της καταγγελίας της σύμβασης, αλλά η ενεργή διεκδίκηση, η έκφραση άποψης και η προσπάθεια συλλογικής οργάνωσης.

Η Διοίκηση του ΟΤΕ και των θυγατρικών του, με τις πλάτες της πλέον αντεργατικής κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, νομίζει ότι θα ξεχαρβαλώνει εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών και θα καταστέλλει κάθε ίχνος συνδικαλιστικής δράσης, χωρίς καμιά αντίδραση.

Σήμερα είναι η Ευδοκία, αύριο εμείς. Εμείς, όμως είμαστε οι πολλοί και οι πολλές και έχουμε όπλο την δύναμη της αλληλεγγύης και το δίκιο με το μέρος μας.

·  Να ανακληθούν οι δυσμενείς μεταβολές και οι εκδικητικές απολύσεις των εργαζομένων της CTS

·  Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων για συνδικαλιστική δράση

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη 24 Οκτώβρη στις 12:00 έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Νέας Ιωνίας (Λεωφόρος Ηρακλείου 269)

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.