Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη η πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία - Κινητοποίηση και υπέρ του Ισραήλ

Μοιραστείτε το

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση συνδικάτων και συλλογικοτήτων στην Κολοκοτρώνη και του ΚΚΕ στο Σύνταγμα υπέρ του λαού της Παλαιστίνης, μετά το χθεσινό βομβαρδισμό και τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες σε νοσοκομείο της Γάζας, ενώ ακολουθεί πορεία προς την ισραηλίνη πρεσβεία.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Η συγκέντρωση έχει προκαλέσει διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους των Αθηνών.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας από το ύψος της οδού Διάκου, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, και στην οδό Σταδίου από το ύψος της οδού Λω.

Στα πανό των διαδηλωτών αναγράφονται συνθήματα όπως: «Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος – λευτεριά στην Παλαιστίνη»  –  «Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Νίκη στα όπλα της αντίστασης – Θάνατος στον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό»  – «Νίκη στον λαό της Παλαιστίνης – Καμία σχέση με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ» και «Αλληλεγγύη στο λαό της  Παλαιστίνης καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ».

Πορεία συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν και στην Πάτρα εκατοντάδες πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Στην πορεία συμμετείχαν δεκάδες φορείς, οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό είχαμε επίσης σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σημειώνεται ότι κάλεσμα (18:00) σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Ισραήλ έκανε και η Ένωση Ελληνοϊσραηλινής Φιλίας, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, με τους συμμετέχοντες να κρατούν σημαίες του Ισραήλ και φωτογραφίες ατόμων που κρατά η Χαμάς.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.