Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Στον Ιβάν Σαββίδη το Λιμάνι του Βόλου – Με 51 εκατ. ευρώ στον ΟΛΘ

Ο ΟΛΘ του Ιβάν Σαββίδη ως προτιμητέος επενδυτής για το λιμάνι του Βόλου.

Μοιραστείτε το

Έναντι του ποσού των 51 εκατ. ευρώ, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, θα αποκτήσει το 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ.

Με αυτό τον τρόπο, ο ΟΛΘ θα είναι και ο μέτοχος που θα ασκεί τον έλεγχο όσον αφορά τις αποφάσεις του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «Voria.gr», το ποσό των 51 εκατ. ευρώ πρόκειται να καταβληθεί μία φορά, εφάπαξ.

Ο ΟΛΘ του Ιβάν Σαββίδη κατέθεσε 1 από τις συνολικά 4 προσφορές που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής ποσοστού 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ και κρίθηκε τελικά ο προτιμητέος επενδυτής από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο φάκελος του διαγωνισμού αναμένεται να υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και τα έγγραφα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά τη σχετική έγκριση. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, το συνολικό τίμημα για την απόκτηση ποσοστού 67% των μετοχών του ΟΛΒ ΑΕ θα καταβληθεί εφάπαξ.

«Η παραπάνω εξέλιξη, σε μια κρίσιμη στιγμή για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αποδεικνύει την πίστη της επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα Βόλου, της Μαγνησίας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Αποτελεί, επίσης, ψήφο εμπιστοσύνης στις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο λειτουργεί με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, για την αξιοποίηση κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας», υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, ανακήρυξε την κοινοπραξία «Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.» ως Επιλαχόντα Προτιμητέο Επενδυτή.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.