Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Στο «φως» η δικογραφία για τον youtuber που κατηγορείται για online κακοποίηση ΑμεΑ

Μοιραστείτε το

Στο «φως» της δημοσιότητας έρχεται η δικογραφία σε βάρος του YouTuber, ο οποίος κατηγορείται για κακοποίηση ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στα social media. Όπως αναφέρει το ereportaz.gr, τον ογκώδη φάκελο που αφορούσε τον YouTuber, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του ανακριτή την περασμένη Παρασκευή, δημοσιεύει η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 35 βίντεο τα οποία ανέβαζε ο κατηγορούμενος στο Διαδίκτυο εισπράττοντας ποσά από συνδρομητές για να προβαίνει στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Σύμφωνα με το ereportaz.gr, τα αποκαλούμενα challenge, τα οποία μεταδίδονταν ζωντανά σε διάφορες πλατφόρμες, αποδίδουν στον youtuber τον ρόλο του ενορχηστρωτή ενός θεάματος.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι τα πάντα γίνονταν με τη συναίνεση των πρωταγωνιστών των βίντεο. Από τη δικογραφία όμως φέρεται να προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος και η ομάδα του εκμεταλλεύονταν οικονομικά ευάλωτους και νοητικά υστερούντες, με σκοπό τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους.

Η σύλληψη του YouTuber πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατόπιν της διαρκούς εποπτείας αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στο Διαδίκτυο.

Έτσι, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Φεβρουαρίου 2024, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο κατηγορούμενος κατέγραφε σε βίντεο στο TikTok έναν 32χρονο. Παρουσία εισαγγελέα οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του youtuber, τού πέρασαν χειροπέδες και κατέσχεσαν επτά σκληρούς δίσκους και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία ήδη εξετάζονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο αποτέλεσε αφορμή για να συλληφθεί ο YouTuber, καλούνταν οι διαδικτυακοί επισκέπτες να προσφέρουν χρήματα προκειμένου ο «πρωταγωνιστής» του βίντεο να προβεί σε διάφορες πράξεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ereportaz.gr μέσα στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν ακόμα δύο πρόσωπα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που φέρονται να έχουν νοητική υστέρηση και βάσει παραγγελίας της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά θα έπρεπε να φιλοξενούνται σε κέντρο κοινωνικής πρόνοιας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.