Η κοινωνία της Λάρισας είναι σοκαρισμένη λόγω του εγκλήματος με θύμα μια 52χρονη μητέρα την οποία δολοφόνησε ο γιος της.
Ο νεαρός ομολόγησε το έγκλημά του, ενώ για την εμπλοκή του στη δολοφονία, ο ξάδερφός του, υποστήριξε ότι ο 21χρονος τον κάλεσε να πάει σπίτι του για να τον βοηθήσει να πετάξουν ένα χαλί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης σκότωσε τη μητέρα του με 26 μαχαιριές και στη συνέχεια καθάρισε το σπίτι, προσπαθώντας να εξαφανίσει τα στοιχεία.
Όταν μετέφεραν το χαλί με το πτώμα τους ρώτησε ο γείτονας τι κουβαλούσαν και ο 21χρονος γέλασε κάτι που τον προβλημάτισε και τον σόκαρε.
«Η μητέρα του τον πίεζε να βρει δουλειά και να εργαστεί»
«Με κάλεσε να πιούμε καφέ μαζί. Αρχικά δώσαμε ραντεβού στην πλατεία και στη συνέχεια, μου ανέφερε ότι θέλει να ξεφορτωθεί από το σπίτι ένα χαλί, το οποίο δεν άρεσε στη μητέρα του. Προσφέρθηκα να τον βοηθήσω. Όταν πήγαμε στο σπίτι, υπήρχε μια απαίσια οσμή κι άρχισα να τον ρωτάω από που προέρχεται αυτή η μυρωδιά. Από τα σκυλιά που έχουν στο σπίτι, μου λέει. Προχωρήσαμε στο χολ του σπιτιού κι εκεί αντί να δω το χαλί που ήθελε να ξεφορτωθούμε, βλέπω ένα τυλιγμένο πάπλωμα μέσα στο οποίο είχε τη θεία μου νεκρή. Δεν κατάλαβα τίποτα γιατί η θεία μου είναι μικρόσωμη. Βλέπω καλύτερα και πάνω στο πάπλωμα υπήρχαν κάτι μεγάλα κόκκινα σημάδια. Τρελάθηκα, τον ρωτάω: “Τι είναι αυτό; Αίμα; Τι έκανες”; Και γυρίζει και μου λέει ότι είναι κόκκινες μπογιές. Αλλά όταν επέμενα τότε μου είπε: Θα σου πω την αλήθεια. Σκότωσα τη μάνα μου. Τότε άρχισα να του φωνάζω, να τον βρίζω και προφανώς εκείνη την ώρα πρέπει να μας άκουσαν οι γείτονες. Στη συνέχεια με απείλησε πως αν δεν τον βοηθήσω να βγάλουμε από το σπίτι το πτώμα, θα με έμπλεκε κι εμένα στον φόνο. Ήμουν ταραγμένος, έσκυψα να τον βοηθήσω να σηκώσουμε το πάπλωμα με το πτώμα κι έτρεμαν τα χέρια μου. Μου γλίστραγε το πάπλωμα, έτρεχε αίμα και ήμουν σε σοκ. Μόλις το βγάλαμε έξω μας είδε ένας γείτονας και άρχισε να φωνάζει: Τώρα θα καλέσω την αστυνομία. Ο ξάδερφος μου φοβήθηκε και έτρεξε να το σκάσει αλλά τον κυνήγησα».
Σύμφωνα με την κατάθεση του ξαδέρφου, ο 21χρονος ήταν ψύχραιμος δίχως ίχνος μεταμέλειας για τον φόνο της μητέρας του. Η μητέρα του τον πίεζε να βρει δουλειά και να εργαστεί διότι δεν μπορούσε κι η ίδια να τον συντηρεί. Ο 21χρονος σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει κάνει ακόμα σαφές το λόγο που πήρε το μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα την 52χρονη μητέρα του.
«Τον απείλησε πως θα τον μπλέξει με τον φόνο»
Ο άλλος ξάδερφος του 21χρονου και αδερφός του 22χρονου που κατηγορείται ότι προσπάθησαν με τον καθ ομολογίαν δράστη να μεταφέρουν το πτώμα της 52χρονης, μίλησε στην εκπομπή του Mega «LiveNews».
«Το Σάββατο είχαν έναν καυγά για τα χρήματα, ήταν ο αδερφός μου εκεί και πήγε να τους χωρίσει. Ήταν έτοιμος να τη χτυπήσει (σ.σ. το θύμα) και τους χώρισε ο αδερφός μου. Ο δράστης είχε πάει να δουλέψει σ’ ένα ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο, αλλά γύρισε και το τελευταίο διάστημα δεν δούλευε», ανέφερε ο Λάμπρος Καμαγιάννης, αδερφός του 22χρονου.
«Του τηλεφώνησε για να πάνε για έναν καφέ. Ο αδερφός μου ήταν κουρασμένος και λέει “θα έρθω για μισή ώρα”. Βρέθηκαν στο κέντρο της Λάρισας και μετά του είπε “πάμε να πετάξουμε ένα χαλί που έχει η μάνα μου στο σπίτι” και στο χαλί ήταν το πτώμα. Αυτό έγινε 12-13 ώρες μετά από τη δολοφονία. Ήταν καλά τυλιγμένο δεν φαινόταν το πτώμα, είδε τα αίματα ο αδερφός μου και σοκαρίστηκε και τότε του είπε “τι έχει μέσα” και λέει ότι ήταν μπογιά. Ο αδερφός μου λέει “δεν είναι μπογιά, είναι αίματα” και τότε υπό πίεση και υπό απειλή που δέχτηκε ο αδερφός μου τρόμαξε, σοκαρίστηκε, φοβήθηκε και τον βοήθησε. Τον απείλησε πως θα τον μπλέξει με τον φόνο».
Δικηγόρος 22χρονου ξαδέρφου: «Έχουμε πάρει προθεσμία για αύριο»
Ο δικηγόρος του 22χρονου ξαδέρφου του δράστη, Αθανάσιος Σαργκάνης, ανέφερε: «Όλα αυτά συμβαίνουν σ’ ένα πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα. Το διάστημα από την είσοδο στο διαμέρισμα μέχρι να ομολογήσει στον ξάδερφο την αποτρόπαια πράξη του, είναι μικρό χρονικό διάστημα και το διαμέρισμα είναι μικρό οπότε γίνεται αμέσως αντιληπτό το πτώμα, τόσο από την μυρωδιά η οποία ακόμα δεν είναι τόσο έντονη. Η ένταση της στιγμής, η ανωριμότητά του, τον οδηγεί, αρχικά, στο σωστό συμπέρασμα και στη σωστή απόφαση. Τον προτρέπει να καλέσουν την αστυνομία και το ασθενοφόρο και θέλω να τονίσω ότι έτσι έγινε αντιληπτό το περιστατικό από τους περίοικους οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία».
«Δεν του επέτρεψε ο δράστης να ανοίξει το χαλί. Του είπε εξαρχής ότι είναι μπογιά, γιατί αναφέρθηκε κάτι για μπάζα, δεν επιβεβαιώνεται αυτό. Ο ίδιος αποκρίθηκε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι μπογιά, είναι αίματα και του λέει ότι “σκότωσα τη μάνα μου”. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένας διάλογος λόγω της φρικαλεότητας της οποίας αντιμετωπίζει ο εντολέας μου, αρχίζει να φωνάζει και έτσι έγιναν αντιληπτοί. Από την στιγμή που του ομολογεί ότι πράγματι έχει σκοτώσει τη μητέρα του, εκείνος έντρομος τον καλεί να πάρουν την Αστυνομία και να κληθεί ασθενοφόρο έτσι ώστε να τη μεταφέρουν. Δεν γνωρίζει το πόση ώρα την έχει εκεί. Αποκρίθηκε να μην καλέσουν την Αστυνομία και ότι αν το κάνει θα τον μπλέξει και εκείνον. Δεν τον απείλησε με κάποιο μαχαίρι. Να γίνει αντιληπτό ότι ένας άνθρωπος που έχει τελέσει πριν την συγκεκριμένη πράξη, αποτελεί κι ένα φόβητρο. Τον απειλεί μετά ότι θα τον μπλέξει. Αυτό που γίνεται αντιληπτό και καταγράφεται στη δικογραφία, είναι πως κατά την έξοδο γίνεται η μεταφορά της σορού για 10-15 μέτρα και ένας γείτονας ρώτησε “τι έχετε εκεί;” και απάντησε ο θύτης ότι είναι χαλί. Και ο γείτονας είπε να καλέσει την αστυνομία και ο εντολέας μου είπε να την καλέσετε. Το σχέδιο του δολοφόνου και πώς θα ξεφορτωνόταν το πτώμα, δεν το αποκάλυψε ο ίδιος στον ξάδερφό του. Ο θύτης, όταν ο εντολέας μου επέμενε να καλέσουν την αστυνομία, του είπε θα πετάξω εγώ το πτώμα στα σκουπίδια, στον κάδο και θα πάρω μετά την αστυνομία. Υπό την απειλή ο εντολέας μου ακολούθησε την οδηγία αυτή», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.
«Έχουμε πάρει προθεσμία για αύριο και δεν έχει απολογηθεί», κατέληξε ο δικηγόρος.
Δημογλίδου: «Κανείς δεν είχε ζητήσει ποτέ βοήθεια από την Αστυνομία»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο Mega, ανέφερε: «Έχουμε δει παρόμοια εγκλήματα και συνήθως οι δράστες ενημερώνουν κάποια στιγμή την αστυνομία γι αυτό που έχουν διαπράξει. Εδώ κάτι τέτοιο δεν συνέβη, η αστυνομία ενημερώθηκε από τους γείτονες ότι αυτά τα δυο άτομα μετέφεραν ένα πτώμα τυλιγμένο σε ένα χαλί, χωρίς να γνωρίζουν προς ποια κατεύθυνση πήγαιναν, προφανώς πήγαιναν σε κάποιο κάδο σκουπιδιών. Έχει υποδείξει ο δράστης το μαχαίρι».