Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σφραγίζεται το γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό

Μοιραστείτε το

Ξεκίνησε η μεταφορά των ηλικιωμένων από το γηροκομείο-κολαστήριο του Κορυδαλλού σε άλλες κρατικές δομές, καθώς εντός της ημέρας, το ίδρυμα αναμένεται να σφραγιστεί με βάση την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής. Την ίδια στιγμή, σοκαριστικό είναι το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για το γηροκομείο, στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, το πόρισμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι σε κάποιους από τους ελέγχους που είχαν γίνει, οκτώ τον αριθμό, από την Περιφέρεια, “βρέθηκαν οι ηλικιωμένοι πραγματικά σε άθλια κατάσταση”.

Συγκεκριμένα, κρατικός έλεγχος, ο οποίος είχε γίνει το 2020 αιφνιδιαστικά, έδειξε ότι οι φιλοξενούμενοι στη δομή δεν φορούσαν τα ρούχα, τα οποία τους είχαν δώσει οι συγγενείς τους, ήταν λερωμένοι και πολλοί από αυτούς ήταν ασίτιστοι.

Διαπιστώθηκαν παρατυπίες ακόμα και στις μερίδες του φαγητού. Όπως αναφέρεται, ενώ θα έπρεπε να ήταν 56 μερίδες για 56 άτομα, βρέθηκε ότι είχαν προμηθευτεί 35, που σημαίνει, ότι μοίραζαν το φαγητό σε ακόμα μικρότερες ποσότητες.

Αυτό το οποίο προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση είναι το γεγονός ότι φαίνεται να υπήρχε αριθμός ηλικιωμένων, οι οποίοι στη συνέχεια “εξαφανίστηκαν” χωρίς κανείς να γνωρίζει την τύχη τους. Δεν υπάρχει δηλαδή αναφορά εάν διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, αν απεβίωσαν ή αν τους πήραν οι συγγενείς τους από εκεί.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται την Παρασκευή (10/2), όταν Κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής μετά από καταγγελία κατέφτασε στο γηροκομείο και βρήκε τις πόρτες σφραγισμένες με λουκέτα. Οι ελεγκτές της Περιφέρειας έσπασαν τα λουκέτα και αντίκρισαν τους 38 ηλικιωμένους – με τους μισούς από αυτούς να είναι κατάκοιτοι– να είναι αφυδατωμένοι, λιποβαρείς και παραμελημένοι.

Ζητήθηκε βοήθεια από το υπουργείο Υγείας και λίγο αργότερα έφτασαν από το Γενικό Νοκοκομείο της Νίκαιας γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι πρότειναν τη μεταφορά των υπερηλίκων σε νοσοκομεία για να αναταχθεί η κατάσταση της υγείας τους και να παραμείνουν για νοσηλεία, εάν χρειάζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το ιδιωτικό γηροκομείο είχαν υπάρξει καταγγελίες και στο παρελθόν και μάλιστα είχαν επιβληθεί πρόστιμα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.