Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σε ποια νοσοκομεία υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης εξαιτίας της κακοκαιρίας

Μοιραστείτε το

Χωρίς σοβαρά προβλήματα, λόγω του χιονιά, λειτουργούν τα νοσοκομεία της Αττικής και ειδικά όσα βρίσκονται στα βόρεια προάστια, περιοχή που έχει πλήξει περισσότερο η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, «υπάρχουν διαθέσιμα εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία καθαρίζουν τους δρόμους και τον περιβάλλοντα χώρο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων».

Πρόβλημα αντιμετωπίζει μόνο το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη και μέχρι τις 11:30 το πρωί της Δευτέρας, ελάχιστα περιστατικά έφθασαν στα επείγοντα, καθώς το νοσοκομείο εφημερεύει.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο περιβάλλων χώρος του νοσοκομείου είναι γεμάτος χιόνι. Πολλά αυτοκίνητα εργαζομένων είναι παρκαρισμένα εντός του νοσοκομείου και σκεπασμένα από χιόνι.

Όπως εξηγεί, το ΚΑΤ είναι προσβάσιμο, όπως και το «Σισμανόγλειο» που εφημερεύει. Προσβάσιμο είναι και το «Αμαλία Φλέμιγκ».

«Για άλλη μια φορά, οι υγειονομικοί επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης. Αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες, προσπαθούν από χθες το βράδυ, με κάθε τρόπο, να φθάσουν στα νοσοκομεία κοντά στους ασθενείς», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πολλοί βρίσκονται σπό χθές το μεσημέρι στα νοσοκομεία, καλύπτοντας βάρδιες συναδέλφων τους, που ήταν αδύνατον να φθάσουν σπό το σπίτι τους.

«Την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας βρίσκεται σε τηλεργασία, εμείς κάνουμε αγώνα δρόμου να φθάσουμε στα νοσοκομεία. Και δουλεύουμε ακατάπαυστα τρείς και πλέον βάρδιες», καταλήγει ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.