Νέα συλλαλητήρια είναι σε εξέλιξη το απόγευμα της Τετάρτης (5/3) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και δεκάδες πόλεις, με βασικό αίτημα «καμία συγκάλυψη» και απονομή δικαιοσύνης για τα Τέμπη, ενώ την ίδια στιγμή στη Βουλή ξεκινά η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
Οι κινητοποιήσεις έχουν διοργανωθεί από κοινωνικούς φορείς, επαγγελματικές ενώσεις, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί και μαθητική σύλλογοι ενώ υπάρχει κάλεσμα και από πολιτικά κόμματα.
Εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη συλλαλητήρια για τα Τέμπη, έχουν προγραμματιστεί επίσης και σε 37 πόλεις σε όλη τη χώρα.
Η ώρα των συλλαλητηρίων δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς εντός της Βουλής, ξεκινά η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, την οποία κατέθεσαν.
Δείτε LIVE:
Ρίψεις κρότου λάμψης από τους Αστυνομικούς
Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν κρότου λάμψης μπροστά από τη Βουλή εκεί που είχαν μείνει μερικές δεκάδες άτομα τα οποία και αποχώρησαν ατάκτως. Στο σημείο επέστρεψαν ορισμένοι διαδηλωτές ενώ ακούγονται και συνθήματα κατά της Αστυνομίας. Ορισμένοι επιχειρούν να αποχωρήσουν σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.
Άνοιξε το ένα ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας στο κέντρο της Αθήνας καθώς έχουν μείνει πλέον μερικές δεκάδες διαδηλωτών. Τα συνεργεία του Δήμου περνούν από τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και καθαρίζουν.
Στην Θεσσαλονίκη άνοιξε και η Εγνατία μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα.
Η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου έχει αποκατασταθεί.
Δεκάδες προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη
Άγνωστος αριθμός προσαγωγών μέχρι στιγμής στην Θεσσαλονίκη και συνεχίζεται «κλεφτοπόλεμος» ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομία στην περιοχή γύρω από το ΑΠΘ.
Εδώ και αρκετή ώρα κουκουλοφόροι σπάνε μάρμαρα στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και τα εκτοξεύουν προς την Αστυνομία.
Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη
Μολότοφ και χημικά στην Καμάρα και έξω από το ΑΠΘ. Κουκουλοφόροι στήνουν οδοφράγματα και πετούν πέτρες στην Αστυνομία.
Στον Ερυθρό διακομίζονται δύο τραυματίες διαδηλωτές
Το ΕΚΑΒ έχει παραλάβει 2 διαδηλωτές με δύσπνοια – κρίση πανικού. Ο ένας έχει υποστεί και κάκωση κάτω άκρου. Διακομίζονται ερυθρό σταυρό.
Σύγκρουση στην Βουλή για τα επεισόδια
Νέα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνητικής πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης πυροδότησαν στη Βουλή τα εκτεταμένα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος όπου ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας), Νίκος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ) και Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) έσπευσαν να καταγγείλουν την κυβέρνηση για χρήση βίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνου Πλεύρη να αναρωτιέται πως μπορούν να χαρακτηριστούν ειρηνικοί διαδηλωτές που πετούν μολότοφ.
“Τα κόμματα που καλλιέργησαν τα περί απονομιμοποιημένης κυβέρνησης σπεύδουν τώρα να υποστηρίξουν αυτό που γίνεται έξω με τις μολότοφ. Καταλαβαίνω ότι για την Αριστερά η κανονικότητα είναι κάτι που δεν το επιθυμεί. Στην διαδήλωση οι πολίτες δικαίως ήθελαν να εκφράσουν αυτό που πιστεύουν αλλά μέσα στην διαμαρτυρία υπήρξαν και άνθρωποι που επιθυμούν επεισόδια. Η κυβέρνηση αυτό δεν θα το επιτρέψει. Δεν θα γυρίσουμε δέκα χρόνια πίσω”.
Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος ο οποίος υποστήριξε πως οι μολότοφ εμφανίστηκαν την στιγμή που η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι οι διαδηλώσεις της δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα. “Τι εννοείτε; Ότι τις μολότοφ τις βάζουν κάποιοι άλλοι; Ότι τις βάζουμε εμείς; Που προσχωρεί το ΠΑΣΟΚ; Αυτούς υπερασπίζεστε; Από τις μολότοφ έχουμε θρηνήσει θύματα” αντέδρασε ο κ. Πλεύρης.
Με τα χημικά και την ένταση να έχει σταματήσει εδώ και μερικά λεπτά, κάποιοι διαδηλωτές επέστρεψαν έξω από τη Βουλή
Τραυματισμένος νεαρός διαδηλωτής, παρελήφθη από ασθενοφόρο

Το Reuters για τα επεισόδια στην Αθήνα
«Συγκρούσεις ξέσπασαν στην Αθήνα την Τετάρτη μεταξύ της ελληνικής αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα του 2023 που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους φοιτητές, στη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία της χώρας» μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
«Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν αφού χιλιάδες άνθρωποι ειρηνικά συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο, όπου οι βουλευτές συζητούσαν μια πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης. Νωρίτερα, οι διαδηλωτές άφησαν φανάρια στον αέρα και κράτησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν τα θύματα. Κεριά σχημάτιζαν τον αριθμό “57” στο έδαφος»
Δυο νεαροί επίσης αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα έχει λιποθυμήσει και μηχανές του ΕΚΑΒ προσπαθούν να την επαναφέρουν
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά το τέλος των ομιλιών που πραγματοποιήθηκαν και ενώ είχε αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση των διαδηλωτών, ομάδα ατόμων στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος και συγκεκριμένα στην οδό Φιλλελήνων και στην οδό Μητροπόλεως έβαλαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες εναντίων αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση χημικών.


Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν αφότου τελείωσε το συλλαλητήριο. Στην οδό Φιλελλήνων ξεκίνησαν οι οδομαχίες και τα χημικά. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ μια ομάδα ατόμων στην οδό Μητροπόλεως, στην πλατεία Συντάγματος έριξε μολότοφ και έβαλε φωτιά σε τρεις κάδουν απορριμάτων.



Επεισόδια λαμβάνουν χώρα και στη Λάρισα, στον σταθμό της Λάρισας
Επεισόδια τώρα στο κέντρο της Αθήνας
Μολότοφ, βεγγαλικά και φωτιές φαίνονται στο Σύνταγμα

Πορεία προς τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό στη Θεσσαλονίκη
Ξεκίνησε η πορεία των χιλιάδων διαδηλωτών προς τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, εκεί όπου έχουν παραταχθεί και αυτήν τη φορά αστυνομικές δυνάμεις.
Μεταξύ των διαδηλωτών βρίσκονται και συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας, όπως η Ελένη Βασάρα, μητέρα της Αγάπης Τσακνίδου, και η Δέσποινα Γκανίδου, μητέρα του Γιώργου Παπάζογλου, σύμφωνα με το voria.gr.
Φαναράκια στον ουρανό και της Θεσσαλονίκης για τα 57 θύματα της τραγωδίας
Φαναράκια στον ουρανό της Θεσσαλονίκης άφησαν διαδηλωτές για τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.
Σε εξέλιξη μεγάλη πορεία προς τον σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα
Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία στη Λάρισα η οποία θα κατευθυνθεί προς τον σταθμό του ΟΣΕ.
Με συνθήματα όπως «Όλων των νεκρών είμαστε η φωνή, το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί!», «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» και «Να λέει ένα παιδί δεν έχω οξυγόνο αυτό είναι που κάνει το κράτος δολοφόνο».
Ποίημα για τα Τέμπη στο Σύνταγμα
Συγκίνησης κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μετά την ανάγνωση ποιήματος με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών, το οποίο απήγγειλε η φοιτήτρια Ευδοκία Φραγκέλλη.
«…Τα κέρδη των λίγων, το αίμα πολλών / το σύστημα φτιάχνει τις λίστες νεκρών.
Μέσα στο πλήθος γεννιέται το φως / τη λύση στο σκότος θα δώσει ο λαός.
Για σένα μικρό μου αθώο παιδί / θα γίνουμε εκείνη που σου κλέψαν φωνή.
Κι ας είναι η μάχη τόσο σκληρή / που θα ματώσουμε αν χρειαστεί.
Με αίμα στα χέρια, με θάρρος και ορμή / χρέος της ζωής μας η ανατροπή…».
Ξεκίνησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας
Περισσότεροι από 1.500 πολίτες δήλωσαν παρών στη συγκέντρωση για την τραγωδία των Τεμπών στην Καλαμάτα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία.

Ολοκληρώθηκε με πορεία η συγκέντρωση για την τραγωδία των Τεμπών στην Τρίπολη
Ανανεώνοντας το ραντεβού για την ερχόμενη Παρασκευή 12:00 το μεσημέρι, όπου θα γίνει η συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών στην πλατεία Πετρινού της Τρίπολης, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Στις ομιλίες τους εκπρόσωποι μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων και συνταξιούχων και με κοινό σύνθημα «Δεν έχω οξυγόνο» ζήτησαν να μην υπάρχει συγκάλυψη στο εγκληματική των Τεμπών και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης.

Πληθώρα κόσμου στο νέο συλλαλητήριο της Κέρκυρας
Πληθώρα κόσμου συμμετέχουν αυτή την ώρα στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη στην πόλη της Κέρκυρας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, ζητώντας να αποδοθούν «να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες, να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι…».
Στη συγκέντρωση και την πορεία συμμετέχουν σωματεία και φορείς, μετά το κάλεσμα των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών.
Πριν από την πορεία, πραγματοποιήθηκε ένα θεατρικό δρώμενο στη μνήμη των θυμάτων, από ομάδα συνδικαλιστικών σωματείων.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε πορεία προς τον ΟΣΕ
Στη Θεσσαλονίκη, πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου. Κάλεσμα απηύθυναν φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και συλλογικότητες ενώ στο σημείο έχουν φτάσει και συγγενείς των θυμάτων. Κλειστή είναι η Εγνατία ενώ ξεκίνησε η πορεία προς τον ΟΣΕ.

Συλλαλητήριο για το δυστύχημα των Τεμπών στο Ναύπλιο

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για την τραγωδία των Τεμπών
Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για τα Τέμπη που διοργάνωσε το εργατικό κέντρο Αγρινίου. Εκατοντάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του εργατικού κέντρου και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας. Το παρών έδωσαν μαθητές φοιτητές, εργαζόμενοι και πλήθος απλών πολιτών, ζητώντας δικαιοσύνη.

Κουτσούμπας: «Όλοι οι υπεύθυνοι να καθίσουν στο σκαμνί, θα συνεχίσουμε τον αγώνα»
«Για ακόμη μια φορά είναι η ώρα που μιλάει ο ελληνικός λαός, η ελληνική νεολαία, που είναι αποφασισμένη να μην αφήσουν αυτό το έγκλημα να παραγραφεί, να μη ξεχαστεί και όλοι οι υπεύθυνοι, πολιτικά και ποινικά υπεύθυνοι, να καθίσουν στο σκαμνί, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Πύργος: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών
Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων και σωματείων της Ηλείας για την τραγωδία των Τεμπών στην κεντρική πλατεία του Πύργου, υπό τη συνοδεία μουσικής.
Την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει σε λίγα λεπτά η Στέλλα Αναστασίου, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας και μέλος του νομαρχιακού τμήματος Ηλείας της ΑΔΕΔΥ.

Συγκέντρωση σωματείων και φορέων στην Λέσβο
Ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Σαπφούς στην Λέσβο, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Πρόσκληση για συμμετοχή στην συγκέντρωση, έχει απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου σημειώνοντας μεταξύ άλλων «συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δικαίωση των 57 θυμάτων, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι του εγκλήματος, για να “πάρει πόδι” η εγκληματική πολιτική που μετράει τη ζωή και την ασφάλεια μας σαν κόστος».
Συγκέντρωση στην Τρίπολη
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη.
Στην συγκέντρωση συμμετέχουν Σύλλογοι, σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Ενώσεις.
Συλλαλητήριο για την τραγωδία των Τεμπών στο Αγρίνιο
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και βρέθηκε στην κεντρική πλατεία Αγρινίου για το συλλαλητήριο για την τραγωδία των Τεμπών.

Σε εξέλιξη συλλαλητήριο στο Ηράκλειο
Την απαίτηση για δικαιοσύνη, την ανάδειξη όλης της αλήθειας και την απόδοση των ευθυνών σε όσους αναλογούν, για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, επαναλαμβάνουν συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, που συμμετέχουν σε συλλαλητήριο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το προσκλητήριο συμμετοχής ήταν για τις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας και έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν μεταξύ άλλων σωματεία, ενώσεις και σύλλογοι, ενώ το παρών δίνουν πολίτες όλων των ηλικιών, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, απαιτώντας να μην υπάρξει συγκάλυψη.
«Ζητάμε δικαιοσύνη και τιμωρία των υπαίτιων, αλλά κρατώντας το ελπιδοφόρο μήνυμα της πιο μεγαλειώδους απεργίας των τελευταίων 50 χρόνων» ανέφεραν συγκεντρωμένοι, συμπληρώνοντας ότι «το μήνυμα αυτό το μετουσιώνουμε με όλες τις δυνάμεις μας σε καθημερινό αγώνα, για την ανατροπή της αιτίας που γεννάει τα εγκλήματα αυτά».
Οι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των χαιρετισμών από εκπροσώπους των σωματείων, των ενώσεων και των συλλόγων που συμμετέχουν, αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Νέα συλλαλητήρια για τα Τέμπη και στα Ιωάννινα
Με κεντρικό σύνθημα, «Δικαιοσύνη για τα Τέμπη» , πραγματοποιούνται αυτή την ώρα νέα συλλαλητήρια , στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, την ‘Αρτα και την Κέρκυρα.
Την κινητοποίηση διοργάνωσαν τα Εργατικά Κέντρα μαζί με Σωματεία και φοιτητικούς Συλλόγους.
Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση πραγματοποιείται στον χώρο της κεντρικής πλατείας, στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην Πρέβεζα έξω από τα Δικαστήρια, στην Ηγουμενίτσα στην πλατεία Δημαρχείου .Το προγραμματισμένο για σήμερα συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ στην ‘Αρτα, αναβάλλεται για αύριο, στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Κιλκίς.
Συγκέντρωση τα Χανιά
Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, μελών εργατικών συνδικάτων, φοιτητών και εργαζόμενων πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά συγκέντρωση για την τραγωδία των Τεμπών.
Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης ενώ οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο επερχόμενο συλλαλητήριο της Παρασκευής 7/3 στις 11, με την πανελλήνια κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών.

57 φαναράκια υψώθηκαν στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη

Εικόνες από την συγκέντρωση στο Σύνταγμα:



Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για τα Τέμπη στην Πτολεμαΐδα
Νέα συλλαλητήρια για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, πραγματοποιείται σήμερα στην Πτολεμαΐδα με αίτημα να «πέσει φως» στα αίτια του δυστυχήματος και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται.
Τα συλλαλητήριο πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία.
Συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και στη Λάρισα για τα Τέμπη
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Πάτρα: Νέο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
Στην Πάτρα διοργανώνεται συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου της πόλης, με ραντεβού στην πλατεία Γεωργίου.
Στη διαδήλωση συμμετέχουν φοιτητές καθώς και μαθητές.
Συγκέντρωση και πορεία στην Θεσσαλονίκη
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του ΕΛ. Βενιζέλου και απαιτούν να πέσει άπλετο φως στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Το κάλεσμα για σήμερα απευθύνουν εργατικά σωματεία και συνδικάτα της Θεσσαλονίκης, φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Μετά τις ομιλίες αναμένεται να ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Δείτε εικόνες από τη Θεσσαλονίκη:


Πλήθος κόσμου στην Καλαμάτα στο συλλαλητήριο για την τραγωδία των Τεμπών
Αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας στο συλλαλητήριο για την τραγωδία των Τεμπών σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Συγκεντρώσεις και στην Κρήτη
Στην Κρήτη, διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
Ηράκλειο: Πλατεία Ελευθερίας – 19:00
Χανιά: Δημοτική Αγορά – 19:00
Ιεράπετρα: Κεντρική Πλατεία – 19:00
Ρέθυμνο: Συναυλία Διαμαρτυρίας στον Άγνωστο Στρατιώτη – 19:00
Η συναυλία διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Σκουλάς, Βασίλης Ξημέρης, Λευτέρης Τζαγκαράκης, Ηλίας Κατσαβίδης, Απόστολος Ιλερής και η Ομάδα Τερψιχόρη.
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη:
Πάτρα: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου
Αγρίνιο: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Αλεξάνδρεια: Στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο
Αμαλιάδα: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Αγίου Αθανασίου
Αριδαία: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Αργοστόλι: Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Βαλλιάνου
Βέροια: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου
Γιάννενα: Στις 6.30 μ.μ., στην Περιφέρεια Ηπείρου
Γιαννιτσά: Στις 7 μ.μ. στην πλ. ΕΠΟΝ
Έδεσσα: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Μικρών Καταρρακτών
Ελασσόνα: Στις 6.30 μ.μ. στον εμπορικό πεζόδρομο
Ζάκυνθος: Στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Αγ. Μάρκου
Ηγουμενίτσα: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Δημαρχείου
Ηράκλειο: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας
Καλαμάτα: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Καρδίτσα: Στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Κατερίνη: Στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας
Κέρκυρα: Στις 6.30 μ.μ. στην Πόρτα Ριάλα
Κιλκίς: Στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης
Κόρινθος: Στις 6.30 μ.μ. Εθνική τράπεζα (πεζόδρομος Εθν. Αντιστάσεως)
Λάρισα: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Λευκάδα: Στις 7 μ.μ., στην πλ. Αγ. Μηνά
Μεσολόγγι: Στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
Μυτιλήνη: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Σαπφούς
Νάουσα: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Ναύπλιο: Στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Δημαρχείου
Πτολεμαΐδα: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Πρέβεζα: Στις 6.30 μ.μ. στα Δικαστήρια
Πύργος: Στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Ρέθυμνο: Στις 7 μ.μ., συναυλία διαμαρτυρίας στην πλ. του Άγνωστου Στρατιώτη
Σέρρες: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας
Σκύδρα: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας
Σπάρτη: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Τρίκαλα: Στις 7 μ.μ., στην πλ. Ρήγα Φεραίου
Τρίπολη: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Πετρινού
Τύρναβος: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία
Χανιά: Στις 7 μ.μ., στην πλ. Δημοτικής Αγοράς
Χίος: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Βουνακίου