Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σε δίκη παραπέμπονται οι τρεις συλληφθέντες για την κράτηση 13 μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη

Μοιραστείτε το

Σε δίκη παραπέμπονται οι τρεις συλληφθέντες ακροδεξιοί, οι οποίοι ενεργώντας ως αυτόκλητοι «πολιτοφύλακες» συνέλαβαν 13 μετανάστες στον Έβρο. Παράλληλα όμως στο στόχαστρο των δικαστικών αρχὠν μπαίνουν και οι ίδιοι μετανάστες, οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο για απόπειρα εμπρησμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή πρόταση από τον Εισαγγελέα το κατηγορητήριο που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες για την κράτηση και μεταφορά εντός τρέιλερ 13 μεταναστών αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο.

Επίσης, τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει το τρέιλερ βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Σε ό,τι αφορά στους 13 μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής, αποδίδεται η κατηγορία τής απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.